Ben-Woning Ecohuis

Ecohuis

Met Ecohuis is uw droomhuis in 14 weken verwezenlijkt

Oud-Strijderslaan 207

2200 Herentals

Tel: 014 47 03 03

Mail: info@ecohuis.be

Web:


BEN-Woning te Beerse van Ecohuis houtskeletbouw

Sleutel op de deur bouwfirma:

Ecohuis Houtskeletbouw – BEN-Woning


Locatie van deze woning:

Beerse


Beschrijving Project Ecohuis Houtskeletbouw

Onderstaand project, gerealiseerd door Ecohuis houtskeletbouw, betreft een pastorie houtskeletbouw woning in Beerse welke ruimschoots voldoet aan de nieuwste BEN-norm.


Eisen BEN-norm:
Een BEN-woning (http://www.ecohuis.be/ben-bouwen) wordt als bijna energieneutraal aanzien als het voldoet aan onderstaande eisen:

  • Een E-Peil van 30 of lager.
  • Een K-Peil van 40 of lager.
  • Een netto-energiebehoefte van max. 70 kWh/m².
  • Gebruik van hernieuwbare energie (zonneboiler, PV-panelen of warmtepomp).

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouw aan deze eisen voldoen.

Om aan deze bovenstaande eisen te voldoen is er gebruik gemaakt  van vloerverwarming op gelijkvloers en verdiep die gestuurd wordt door een geothermische warmtepomp (grond/water). Deze verzorgt eveneens het warme water voor de sanitaire toestellen.
Voor de ventilatie is er gebruik gemaakt van een ventilatiesysteem-D. Deze zorgt voor een mechanische aan-en afvoer van lucht d.m.v. een warmtewisselaar.

Het buitenschrijnwerk is voorzien in aluminium, voorzien van super-isolerende dubbele beglazing (K-waarde: 1,0).
Als gevelafwerking is er gebruik gemaakt van een Oud-Beerse recuperatiesteen in wildverband gemetseld onderaan afgewerkt met een gecementeerde plint. De voordeur is voorzien van een arduinen voordeuromlijsting. Als dakafwerking is hier geopteerd voor leien.


Over Ecohuis

Ecohuis Houtskeletbouw staat voor persoonlijke begeleiding, ambachtelijke & milieuvriendelijke houtskeletbouw, snelle uitvoering (binnen de drie maanden !) en een uitgebreid aanbod aan woningen op maat van de klant. Daarenboven beschikt Ecohuis over een team ervaren bouwers, en kan het terugvallen op een jarenlange ervaring van ruwbouw/winddicht tot volledig afgewerkt.

Meer info over Ecohuis en onze projecten vindt u terug op onze website: www.ecohuis.be of op onze facebook-pagina: Facebook.com/ecohuishoutskeletbouw


Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 20°C

Max. 23°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners