Xthermo publiceert brochure ETICS op de werf

Xthermo publiceert nieuwe brochure ETICS op de werf

   

Wie de energieprestaties van zowel nieuwe als bestaande gebouwen wil verbeteren via de buitenschil, maakt met ETICS de juiste keuze. ETICS zijn bijzonder kostenefficiënt en hebben hun deugdelijkheid in de praktijk al meer dan 50 jaar bewezen. Maar hoe zit het met de plaatsing? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten om volop te genieten van de voordelen van het systeem? Om deze vraag te beantwoorden, lanceerden de leden van xthermo de nieuwe brochure ETICS op de werf. De brochure is gratis te downloaden via de?vorig jaar?volledig?vernieuwde website xthermo.be.

Overzichtelijke en eenvoudige plaatsingstips gebundeld


Kwalitatieve plaatsing cruciaal voor prestaties 

Elke bouwprofessional weet dat een goeie plaatsing cruciaal is voor een maximale efficiëntie. Plaatsing is en blijft specialistenwerk. Dat is zeker ook zo bij de isolatie van de buitenschil. De prestatie van een ETICS systeem kan enkel worden gegarandeerd als het systeem volgens de regels van de kunst wordt toegepast. “Wij benadrukken vooral het gebruik en de toepassing van componenten afkomstig van één systeemaanbieder. Op die manier kan je als eindgebruiker vertrouwen op een systeem dat in totaliteit onderworpen is aan de meest strenge vereisten”, stelt Gino Gailliaert van xthermo.   

Hierdoor zullen gebruikers de lange termijnprestaties van hun investering ten volle kunnen vertrouwen en bereid zijn om nog meer in te zetten op energiebesparende maatregelen. Toch is het geen complexe brochure geworden. In een paar eenvoudige stappen worden de basisregels van de plaatsing opgefrist.


Ervaren vakmensen

Belangrijk om weten is dat de uitvoering van ETICS systemen enkel kan gebeuren door ervaren en gespecialiseerde vakmensen, die gelukkig voldoende voorhanden zijn op de Belgische markt. 

Alle ETICS-systeemhouders hebben bovendien hun eigen specifieke systeemhandleiding en voorzien op regelmatige tijdstippen specifieke scholingen en vervolmakingscursussen voor de vakmensen die hun systemen toepassen.


Merkneutrale?info? 

Naast de brochure ETICS Op de werf is op de website van xthermo ook een uitgebreid technisch handboek beschikbaar.?Dit is niet alleen een bijzonder handige informatiebron – gevuld met technische informatie en specifieke richtlijnen – maar ook een illustratie van de intense samenwerking tussen de verschillende leden.? 

Bron: Xthermo Datum: 03-10-2021

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners