Algemeen nieuws overzicht

Sto lanceert duurzaam AimS productgamma met dennenolie

Productnieuws

Sto lanceert nieuw duurzaam AimS®-productgamma

De nieuwe AimS® productlijn van Sto, bestaande uit wapeningsmortel, sierpleister en gevelverf,...


Meemetdestroom - Energietransitie in Vlaanderen

Energienieuws

Belang energietransitie uitleggen

53 procent van de Vlamingen kent het begrip ‘energietransitie’ niet en 40 procent denkt dat...


Fit for 55 - verplicht energierenovatie bij elke woningaankoop

Verplicht energierenovatie bij elke woningaankoop

Komende vrijdag buigt de Vlaamse regering zich over het Europese ‘Fit for 55’-programma en over de aanzienlijke reductie van onze CO2-emissie. Daaromtrent schuift de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) al langer de verplichting naar voren van een energierenovatie binnen de vijf jaar na de aankoop van een bestaande woning. Volgens de VCB is die systematische aanpak de enige manier om het verouderde woningenpatrimonium futureproof te maken en de CO2-emissie ervan aanzienlijk terug te dringen. Uit VCB-berekeningen blijkt dat een energierenovatie bij elke woningaankoop, betekent dat 90% van...


Eijffinger behang - Artifact collectie met kunstige vormen en patronen

Minimalistische trend op je muren

Beleef puur vakmanschap uit alle windstreken. Artisanaal, authentiek en artistiek. De nieuwe Artifact collectie van Eijffinger laat eigentijds handwerk en eerlijke materialen samensmelten tot kunstige vormen en patronen.


Leden van xthermo lanceerden ook de nieuwe brochure ETICS op de werf.

Xthermo publiceert brochure ETICS op de werf

Wie de energieprestaties van zowel nieuwe als bestaande gebouwen wil verbeteren via de buitenschil, maakt met ETICS de juiste keuze. ETICS zijn bijzonder kostenefficiënt en hebben hun deugdelijkheid in de praktijk al meer dan 50 jaar bewezen. Maar hoe zit het met de plaatsing? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten om volop te genieten van de voordelen van het systeem? Om deze vraag te beantwoorden, lanceerden de leden van xthermo de nieuwe brochure ETICS op de werf. De brochure is gratis te downloaden via de?vorig jaar?volledig?vernieuwde website xthermo.be.


Nieuwe appartementen aan de Willemskaai te Maasmechelen

Appartementen aan de Willemskaai te Maasmechelen

De komende 8 à 10 jaar verrijzen er 393 appartementen aan de oevers van de Zuid-Willemsvaart. Willemskaai wordt een project met drie woonbelevingen: je kan er wonen in het groen, aan het water of met zicht op de jachthaven. Omdat het aanbod varieert van 1-slaapkamerappartementen tot penthouses, spreekt het project verschillende doelgroepen aan. Blikvanger wordt de jachthaven voor pleziervaart, die de vroegere scheepswerf een nieuw leven geeft. Op 1 mei wordt het officiële startschot gegeven met een online event.


Covestro en Recticel produceren isolatiepanelen uit restgassen van de staalindustrie - Onderzoeksproject Carbon4PUR

U-onderzoeksproject Carbon4PUR met succes afgerond

Hoe kunnen rookgassen afkomstig uit de industrie nuttig worden ingezet om waardevolle materialen te produceren en tegelijkertijd aardolie uit te sparen? Het onderzoeksconsortium van het project Carbon4PUR vond antwoorden op deze vraag en presenteerde recent zijn eindresultaten na drie en een half jaar onderzoekswerk.Een chronologisch overzicht van ALGEMEEN NIEUWS voor het jaar 2021

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 7°C

Max. 6°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners