Verregaande duurzaamheid in kijkwoning LivingWood

Verregaande duurzaamheid in nieuwe kijkwoning van Lilse houtskeletbouwer

   

In de gloednieuwe kijkwoning in Turnhout toont Livingwood toekomstige bouwers de mogelijkheden op vlak van innovatie, duurzaamheid en design. De houtskeletbouwer realiseerde aan de Steenweg op Diest een hedendaagse villa, waar mensen zelf het wonen van de toekomst kunnen zien en ervaren.

“Bouwen doe je meestal maar één keer in je leven. Als je zelf niet in het vak staat, raak je overdonderd door al de informatie die op je afkomt. Zeker nu de verduurzaming van woningen hoog op de agenda komt, beseffen bouwers ten volle dat hun keuzes een invloed zullen hebben op hun levenskwaliteit”, zegt Johan Cleynen, zaakvoerder van bouwbedrijf Livingwood.


Energieneutraal bouwen

Brandstofprijzen die tot ongekende hoogtes klimmen, schaarste aan water en een steeds luider klinkende roep om fossiele brandstoffen te bannen: het zet mensen met bouwplannen aan het denken. Dat gaat vaak samen met onzekerheid. “Mensen raken inderdaad het overzicht kwijt in de brede waaier aan mogelijkheden”, zegt Johan. “Er zijn veel verplichtingen momenteel, bijvoorbeeld op vlak van isolatie en de opvang van regenwater. Daarnaast sturen premies mensen meer en meer richting duurzaam energieverbruik en energieneutrale woningen, wat sowieso een verstandige keuze is.” 

De behoefte om alles in één totaalrealisatie samen te brengen en te tonen aan het grote publiek was voor Livingwood de drijfveer om een nieuwe kijkwoning te bouwen.


Vijfde kijkwoning 

“Hier in Turnhout vonden we een geschikte bouwgrond aan de grote baan”, pikt medezaakvoerder Jef Vervoort in. “Het is intussen de vijfde kijkwoning die we met Livingwood realiseren. Onze architect stond ons bij om het design zo optimaal mogelijk te maken op de grond. Want hier laten we zien hoe je een kleine bouwgrond toch optimaal kan benutten qua ruimte en inplanting.”

“De opbouw van de woning – uiteraard in houtskelet – is heel belangrijk om tot het energieneutrale eindresultaat te komen. Nu is alles mooi afgewerkt, de schil is volledig in orde en klaar voor de toekomst. Daarnaast kozen we het neusje van de zalm van technieken: zonnepanelen, een thuisbatterij, ventilatie, warmtepomp. Hier kan je met je eigen ogen zien en ervaren hoe de technieken werken en geplaatst zijn. Met dit totaalconcept bewijzen we dat met houtskeletbouw alles mogelijk is.”

“Het interieur is zeker een eyecatcher”, vult Jef aan. “Ik vind de keuken bijzonder geslaagd, met het marmeren blad. Dat heb ik zelf gekozen, en komt op verschillende plaatsen in het huis terug. We zijn fier op deze kijkwoning, zeker en vast. We tonen onze sterktes als bouwbedrijf, en kijken vol vertrouwen naar de toekomst.”Livingwood is het bouwbedrijf van Johan Cleynen en Jef Vervoort. Het bedrijf is gespecialiseerd in houtskeletbouw, en realiseerde al zo'n 1500 woningen in heel Vlaanderen. Na jaren ervaring in de bouw - en specifiek in houtskeletbouw - richtten Johan en Jef in 2002 hun bedrijf op. In hun hoofdvestiging in Lille zijn de kantoren en een moderne schrijnwerkerij.

Bron: LivingWood Houtskeletbouw Datum: 10-06-2022

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners