Livingwood Houtskeletbouw

Livingwood Houtskeletbouw

LivingWood Houtskeletbouw biedt topkwaliteit voor uw investering ... U krijgt een oersterke constructie en geniet uw leven lang van een verhoogd wooncomfort.

Achterstenhoek 42

2275 Lille

Tel: 014 44 00 96

Mail: info@livingwood.be

Web:


Lage Energiewoningen in Houtskeletbouw

Sinds 2002 bouwt LivingWood Lage Energiewoningen in houtskeletbouw.  Een bewuste keuze, zegt zaakvoerder Johan Cleynen, Want houtskeletbouw biedt een heleboel voordelen met als voornaamste dat deze bouwmethode duurzaam en energiezuinig is, wat resulteert in een lage energiefactuur van uw sleutel-op-de-deur woning.


Duurzaam en Energievriendelijk bouwen

Houtskeletbouw is een erg duurzame manier van bouwen. De bouwtechniek op zich is al veel milieuvriendelijker doordat er minder aarde gemanipuleerd wordt, er minder transportkosten zijn,…
Hout heeft eveneens een zeer lange levensduur en scoort erg goed in energieverbruik, daarom zijn alle woningen van LivingWood lage energiewoningen.

Verder is houtskeletbouw een droge bouwmethode. De fabricatie van de wanden gebeurt in optimale omstandigheden in de eigen schrijnwerkerij. De opbouw en montage van de ruwbouw neemt slechts 2 à 3 dagen in beslag. Door de open structuur kunnen alle Livingwood woningen voorzien worden van een dubbele isolatie: enerzijds de volledige opvulling van holle ruimtes tussen de houtskelet-structuur en daarnaast nog een extra isolatie in de spouwmuren wat een belangrijke meerwaarde is ten opzichte van traditionele woningen.
Bovendien heeft houtskeletbouw een lichte structuur, waardoor er flink bespaard kan worden op de kosten voor funderingen.


Uitstekende Isolatie

Livingwood is een meester in het streven naar een laag K-peil en een optimaal E-peil, door het toepassen van een optionele leidingenspouw aan de binnenzijde van de woning zorgen we voor maximale luchtditchtheid.
Naast de thermische isolatie wordt ook aan de akoestische isolatie veel aandacht besteed.
Het dragende hout is bij een Livingwood-woning 45 mm dik (in plaats van de gebruikelijke 37 mm), voor een extra stevige houtskeletbouw constructie. Voor bijkomende stevigheid worden deze houten stijlen om de 35,5 cm geplaatst (in plaats van om de gebruikelijke 50 of 60 cm).


Topkwaliteit

Livingwood biedt topkwaliteit voor de investering in uw nieuwe woonst, en omdat zien geloven is bent U steeds van harte welkom in onze twee kijkwoningen te Lille en Temse. Zo kunt u de technische kwaliteiten en eindeloze afwerkingsmogelijkheden met eigen ogen aanschouwen.
Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.


Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 36°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners