De Bouwgrond en de Projectsite

Bouwgrond / Projectsite

Ga je zelf bouwen spreken we over het bezit van een bouwgrond, gaat een projectontwikkelaar of bouwpromotor bouwen dan spreken we van een projectsite of projectgrond.


De Bouwgrond en de Projectsite

Primordiaal is echter de ligging van het lapje bouwgrond of de oriëntatie van de projectsite. Temidden het groen tussen de koeien of middenin een bruisende metropool. En dan zijn er nog de projectsites voor een toffe verkaveling met bouwgronden voor jonge gezinnen.
Je ziet dat dit geen evidente zaak is en bij de keuze van een geschikt terrein voor het bouwen kan je maar beter niet over één nacht ijs gaan.
Van groot belang zijn ook de bouwvoorschriften die gelden voor het perceel dat je op het oog hebt, want dit zal je architecturale vrijheid bepalen om je droomwoning. Of in het geval van een projectontwikkelaar, het concept bepalen van appartementen of verkavelingen te kunnen uittekenen.

De notaris als onmisbare schakel

Hoe je het ook draait of keert, de notaris speelt een cruciale rol in het verwerven van een bouwgrond en/of projectsite. Zonder hem mag dit gewoonweg niet in België, zijn tussenkomst is bij wet verplicht.
Maar laat dit nu net de meerwaarde zijn van een notaris, de notaris is een uitstekende raadgever en expert in deze complexe materie van het verwerven van bouwgronden en bouwpercelen.De Bouwgrond

De Projectsite

De NotarisSociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners