Wetgeving en Formulieren bij het bouwen

Wetgeving en Formulieren

Tegenwoordig is het bouwen van een woning niet echt een pretje meer door alle nieuwe wetgevingen en bijkomende technische vereisten.
Om te beginnen is er de wet Breyne bij een sleutel op de deur overeenkomst, deze dient ter bescherming van de bouwer en wordt deskundig uitgeplozen.
Het Lastenboek dat door de sleutel op de deur firma wordt gehanteerd is ook zeker goed na te kijken en zeker op de punten die verband houden met nieuwe wetgevingen op het bouwen van woningen en appartementen.

Bouwen is op zich al complex genoeg en bij de oprichting van de woning zijn verschillende partijen betrokken, namelijk de bouwheer, de aannemer en de architect. Naast vele organisatorische en technische knopen die moeten doorgehakt worden zijn aan elk bouwproject ook risico’s verbonden daarom geven we je ook wat advies bij het verzekeren van je project in wording.

En dan is er heden, en dit al sinds januari 2006 is de nieuwe EPB regelgeving. De energieprestatieregelgeving en energieprestatie van het binnenklimaat. Deze kortweg EPB-eisen hebben heel wat consequenties op de constructie van je woning maar ook vooral op het budget van je te bouwen woning.Het Lastenboek

De Wet Breyne

De Veiligheidscoördinator

De Woonverzekering

Energie Prestatie RegelgevingSociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners