De Renovatielening

De Renovatielening

Het aandeel van Renovatie is vandaag de dag groter dan nieuwbouw. De Financiële instellingen maken hier dan ook aangepaste leningen voor en zulke renovatieleningen kan ja aanvragen voor zowel grote als kleine verbouwingen.

Het vorige jaar werden er alweer meer bouwvergunningen afgeleverd voor renovaties dan voor nieuwbouw. De belg laat om de zowat 5 jaar een renovatie uitvoeren wat overeenkomt met zo’n 2000 euro per jaar aan investeringskost.

Dikwijls zijn premies en belastingaftrek de directe aanleiding om een renovatie te laten uitvoeren. Maar ook vele investeringen waar er geen premies voor voorhanden zijn worden dikwijls uitgevoerd zoals de renovatie van een keuken of de renovatie van een badkamer. Wat ook in de hand speelt van de vele renovaties is de ouderdom van de meeste van onze woningen. Vele van deze woningen zijn van voor de jaren tachtig, zo’n 30 percent is erna gebouwd. Renovatie en dus ook een renovatielening zal dus nog een hele tijd nodig zijn.


Uitvoeren van een renovatie met renovatielening

Voor Zolder tot keuken
De renovatielening kan je gebruiken voor de renovatie van een badkamer, de zolder, de hobbykamer, een veranda, en nog vele zaken meer … tot de aanleg van je tuin.
De renovatielening is een lening op afbetaling en geen hypothecaire lening zoals bij de aankoop of nieuwbouw van een huis en dat maakt een groot verschil. Er vallen dus niet alleen notariskosten en dossierkosten weg bij een renovatielening, maar ook de procedure verloopt veel sneller om een renovatielening te verkrijgen.

Voorwaarden Aan het verkrijgen van een renovatielening zijn slechts enkele voorwaarden verbonden :
e moet eigenaar zijn van het te verbouwen pand
Je moet 80% van het ontleend bedrag bewijzen aan de hand van bestelbonnen en facturen
Het geleende bedrag is minimum 2.500,01 euro
Een looptijd van 6 maanden tot 10 jaar

Wacht tot het juiste moment
Als je woning nog geen 5 jaar oud is stel je de renovatiewerken best uit. Want anders betaal je ook nog eens 21% i.p.v. 6% BTW.


De renovatielening

Voordelen van de Renovatielening

  • Geen notariskosten en andere kosten voor het afsluiten van het krediet
  • Snelle afhandeling zodat je vrijwel meteen over het geld beschikt
  • Je kunt je woning renoveren zonder je eigen spaarcenten te moeten aansprekenVoordelen van de hypothecaire lening

  • Meer keuzemogelijkheden in terugbetalingsvormen
  • Meer fiscale aftrekmogelijkheden
  • Meer over de Hypothecaire Lening

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 23°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners