Sweet Home 3D - Tekenprogramma en Tekensoftware

Sweet Home 3D

Onze Beoordeling: Quotering

Sweet Home 3D


Sweet home 3D is een gratis te installeren 3D tekenprogramma dat vooral gericht is op interieur design, je kan er ook je huis mee ontwerpen.

Algemeen

Het programma werkt zowel onder windows als onder platforms zoals MAC, linux & Solaris. Speciaal aan Sweet Home 3D is dat het een "open bron" programma is . Dwz dat de broncode van deze software beschikbaar is voor iedereen die zijn steentje bij wil dragen aan dit programma . Een gekend voorbeeld van open bron software is het platform 'Linux'.
Van het programma krijg je dus eigenlijk een licentie die het vrij kopiëren toelaat en zelfs aanspoort een zo groot mogelijke verspreiding te verkrijgen en aldus te promoten.

Het Programma

De versie die wij bekeken hebben is de versie 1.1 ( 24/09/2007), deze versie wijzigt regelmatig omwille van het 'open bron' karakter van de software . In deze versie kan je het grondplan van je huis natekenen en dan de meubels erin plaatsen en dit bekijken in 3D preview. Zo kan je dus naar hartelust opstellingen van je meubels uittesten in je toekomstige woning om na te zien of alles erin zal passen of dat de ruimtes nog dienen aangepast te worden.
Als je Sweet Home 3D download dan krijg je er een catalogus bij met 50 interieurobjecten maar je kan op de site naar hartelust extra objecten importeren om te gebruiken in het programma . Na wat oefenwerk kan je zelf interieurobjecten aanmaken ( mocht je toch het gepaste object niet vinden) en deze bij op de site plaatsen zodat ook andere mensen hiervan gebruik kunnen maken. Zo komt de term 'open bron' helemaal tot leven.

Link: SweetHome3d.com

Screenshots 'Sweet Home 3D'
Positief aan het Tekenprogramma

 • Functionele open bron software

 • Uitgebreide catalogus met interieurobjecten
 • Negatief aan het Tekenprogramma
 • Resultaat oogt niet zo mooi • Sociale media laatjebouwen

  Project in de kijker

  Max. 10°C

  Max. 8°C

  Cartoon & Bouwpret

  Onze partners