De Voordelen van Houtskeletbouw

Voordelen van Houtskeletbouw

De voornaamste voordelen van een houtskeletbouw zijn het wooncomfort, de duurzaamheid, het snelle bouwen en het droog bouwen.

We lichten alle voordelen van de houtskeletbouw even toe :

Het Wooncomfort
Een houtskeletwoning voelt warmer aan dan een traditionele woning. De wanden en het dak zijn gevuld met isolatie, wat een constante aangename temperatuur oplevert tegen lage energiekosten.

De Duurzaamheid
Een Houtskeletbouw is milieuvriendelijk, zowel in de bouwfase als tijdens de levensduur van uw woning. Hout is een hernieuwbare grondstof zonder een al te schadelijk productieproces.


Voordelen Houtskeletbouw
Foto: Ecohuis
Voordelen Houtskeletbouw
Foto: Dewaele


Snel Bouwen
Een van de voornaamste voordelen van een houtskeletbouw is dat de woning in opbouw op een twee à drie maanden klaar kan zijn, nadat alle vergunningprocedures rond zijn.

Droog Bouwen
Bij de bouw van een traditionele woning wordt er veel water gebruikt en dit moet er in de loop der jaren uit geraken. Een houtskeletbouw woning wordt snel wind- en waterdicht gemaakt en heeft daardoor weinig tot geen last van bouwvocht.
Ook het hout op zich hoeft niet meer uit te drogen. Daarom moet u niet te wachten om de keuken te plaatsen of schilderwerken uit te voeren ...

Licht Bouwen
Door een houten skelet in plaats van een stenen of stalen structuur te gebruiken wordt de fundering minder belast. De fundering kan daardoor soms lichter worden uitgevoerd, wat een kostenbesparing met zich meebrengt.


Voordelen Houtskeletbouw
Foto: Ecohuis
Voordelen Houtskeletbouw


Alle Bouwstijlen zijn mogelijk
Modern, pastoriestijl, Hedendaags ... Houtskeletbouw biedt u een volledige architecturale vrijheid bij het ontwerp van uw droomwoning.

Budgetvriendelijk bouwen
Houtskeletbouw is in de sommige gevallen (niet altijd) iets voordeliger dan traditioneel bouwen. Daarnaast bespaart u nog eens levenslang op uw energiefactuur.
Bovendien betekent een kortere bouwtijd een besparing op de lopende rente en huurkosten,...

Ook voor de zelfbouwer
Houtskeletbouw wordt voornamelijk toegepast als men voor de sleutel op de deur formule kiest. Dit omdat er heel wat kennis en ervaring vereist is om een houtskeletbouw woning te bouwen.
Maar tegenwoordig zijn er ook firma’s die een houtskelet zelfbouwsysteem aanbieden. Met dit soort zelfbouwsysteem wordt het plaatsen van een houtskeletwoning ook voor de zelfbouwer haalbaar, de firma’s die bieden assistentie.

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 12°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners