Ytong voor Passief- en lage Energiebouw

Ytong voor Passief- en lage Energiebouw

    

Xella tracht met de nieuwste generatie Ytong low energy blokken de mythe te doorbreken dat passief- en lage energiebouw complexe isolatietechnieken vereist. Het Ytong bouwsysteem biedt een totaaloplossing aan waarmee laagenergie- of passiefwoningen van kelder tot dak gebouwd worden zonder bijkomend isolatiemateriaal.

Xella - Ytong low energy blokken voor Passiefbouw en lage energiebouw

De nieuwste Ytong Low Energy blokken zijn speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm. Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde beneden 0,15 W/m_K.

De Ytong Low Energy blokken behoeven geen bijkomende isolatie omdat cellenbeton een isolerend materiaal is op zich, dat tegelijkertijd ook dragend is. Men bespaart zich hierdoor niet alleen de kost van isolatiemateriaal, maar ook de plaatsingskost ervan. Bovendien is het plaatsen van isolatiemateriaal een complex gegeven dat in de praktijk niet altijd even perfect uitgevoerd wordt. Het klassieke probleem van optrekkend vocht door slecht geplaatste isolatie in de spouwmuur bestaat niet wanneer men met Ytong bouwt.


Xella - Ytong low energy blokken voor Passiefbouw en lage energiebouw

De kwaliteit en het thermisch vermogen van Ytong-muren blijft onveranderd, gedurende de hele levensduur van de woning. Ook tijdens de natte en gure periodes van het jaar behouden de muren hun correcte isolatiewaarde.

Besparen met probleemloze EPB-aanvaarde bouwknopen
Koudebruggen, die sinds begin dit jaar in de EPB-berekening meegerekend worden, zijn ook veel eenvoudiger op te lossen, wanneer men zonder spouwisolatie bouwt met een isolerende Ytong low energy draagmuur. Wanneer tenslotte ook het dak in cellenbeton uitgevoerd wordt, bestaat de gehele buitenschil van de woning uit EPB-aanvaarde bouwknopen.
Meer info hierover : Brochure Bouwknopen Ytong .pdf


Xella - Ytong low energy blokken voor Passiefbouw en lage energiebouw

YTONG Low Energy combineert isolatiecapaciteit met de voordelen van een massief dragend materiaal. Dit duurzame, milieuvriendelijke materiaal maakt het mogelijk om budgetbewust energiezuinig, laagenergie of passief te bouwen zonder het risico op niet-aanvaarde bouwknopen.Bron: Xella Datum: 21-08-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 20°C

Max. 22°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners