Isolerende Ytong Wandoplossingen

Isolerende Ytong Wandoplossingen

    

Xella stelt tijdens het Bis Bouw- en Immo Salon 2011 Ytong Low Energy en YtongMultipor voor, innoverende wandoplossingen voor laagenergie- en passiefbouw.

Ytong Low energy blokken en YtongMultipor

Ytong Low Energy
Met de nieuwste generatie Ytong low energy blokken doorbreekt Xella de mythe dat passiefbouw en laagenergiebouw complexe isolatietechnieken vereist. Het YTONG bouwsysteem biedt een totaaloplossing aan waarmee laagenergie- of passiefwoningen van kelder tot dak gebouwd worden zonder bijkomend isolatiemateriaal.

De nieuwste Ytong Low Energy blokken zijn speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm. Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde beneden 0,15 W/m_K.


Ytong Low energy blokken en YtongMultipor

De Ytong Low Energy blokken behoeven geen bijkomende isolatie omdat cellenbeton een isolerend materiaal is op zich, dat tegelijkertijd ook dragend is. Men bespaart zich hierdoor niet alleen de kost van isolatiemateriaal, maar ook de plaatsingskost ervan. Bovendien is het plaatsen van isolatiemateriaal een complex gegeven dat in de praktijk niet altijd even perfect uitgevoerd wordt. Het klassieke probleem van optrekkend vocht door slecht geplaatste isolatie in de spouwmuur wordt hierdoor ook vermeden.


Ytong Low energy blokken en YtongMultipor

Besparen met probleemloze EPB-aanvaarde bouwknopen
Koudebruggen, die sinds begin dit jaar in de EPB-berekening meegerekend worden, zijn ook veel eenvoudiger op te lossen, wanneer men zonder spouwisolatie bouwt met een isolerende YTONG low energy draagmuur. Wanneer tenslotte ook het dak in cellenbeton uitgevoerd wordt, bestaat de gehele buitenschil van de woning uit EPB-aanvaarde bouwknopen.

YtongMultipor
Indien men bij een renovatie de originele gevel wil behouden, is een binnenisolatie van de muren vaak de enige mogelijkheid om de warmte-isolatie te verbeteren. YTONGMultipor -isolatieplaten zijn geschikt voor alle courante types massieve muren zonder dampscherm. De platen worden tegen de bestaande muren gekleefd en zijn daarna eenvoudig af te werken met een YTONGMultipor-afwerkingslaag en een binnenpleister.


Ytong Low energy blokken en YtongMultipor

YtongMultipor voor binnenmuur isolatie
YtongMultipor combineert isolatiecapaciteit met de voordelen van een steenachtig materiaal. Deze unieke ontwikkeling garandeert een isolatiewaarde, vergelijkbaar met traditionele isolatiematerialen, en is tevens niet-brandbaar, vorm- en drukvast, dampdoorlatend en vezelvrij. Dit duurzame, milieuvriendelijke materiaal maakt het mogelijk om energiezuinig of passief te bouwen, met slankere wanden, met hoog plaatsingsrendement en zonder het risico op niet-aanvaarde bouwknopen (koudebruggen).Bron: Xella Datum: 02-10-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners