Inspiratie voor de tuin met Xtirio

Inspiratie voor de tuin met Xtirio

Xtirio by Marlux is een collectie tuintegels in beton die synoniem staat met inspiratie voor een eigentijds tuin. De vertrouwde Marlux-kwaliteit met een innovatief design én alle ruimte voor creatieve buitentoepassingen.

Xtirio by Marlux - Collectie tuintegels

Inspiratie troef voor wie zich in de tuin graag creatief uitleeft. In 2011 pakt het merk uit met een gloednieuw Moodbook met daarin een collectie buitentegels die perfect inspeelt op de heersende tuintrends. Een blik in de tuin van de toekomst.

Voor de nieuwe collectie 2011 werkte Xtirio by Marlux samen met Karlien Heremans, een tuin-, landschaps- en interieurarchitecte. Al snel tekenden zich 4 tendensen of hedendaagse levensstijlen af. Tendensen die in de toekomst ook een impact zullen hebben op de inrichting van onze tuin. Hét signaal voor Xtirio by Marlux om deze 4 tendensen te vertalen naar 4 nieuwe moods voor de tuin.

Mood 1 : Less is More, minimalisme pur sang
Industrieel, sober en strak. Een minimalistisch interieur met wit, grijs en zwart als hoofdtinten zorgt voor een zekere rust in huis. De minimalistische look die al enkele jaren te zien is in architectuur en binnenhuisinrichting, zet zich nu ook door in onze tuin. We kiezen voor ruime vlakken frisgroen gras en zorgen voor afwisseling met een paar zorgvuldig gekozen, sobere planten.
De trend vertaalt zich binnen de collectie Xtirio by Marlux in strakke betontegels die een rechtlijnige eenvoud uitstralen. Grote formaten en een matte afwerking creëren ruime vlakken.


Xtirio by Marlux - Collectie tuintegels

Mood 2 : So Chique, warm minimalisme
Luxe is van alle tijden. So Chique staat voor een sober interieur. Minimalistisch, maar dan met warme materialen en kleuren. Chocoladebruin bijvoorbeeld. We combineren witte muren met materialen als natuursteen of donker hout. Een weloverwogen kleuraccent maakt van ons huis een stijlvolle en uitnodigende thuis.
In de collectie buitentegels onder de naam So Chique wisselen donkere natuurlijke kleuren af met levendige, warme tinten. De details zijn verfijnd, het geheel blijft strak. Het resultaat is een ingehouden, tijdloze atmosfeer die een subtiele sfeer van exclusiviteit uitstraalt.


Xtirio by Marlux - Collectie tuintegels

Mood 3 : Naturals, natuurlijk rustgevend
Natuurlijke kleuren en materialen. Internationale trendwatchers voorspelden al langer een terugkeer naar de natuur. Een trend die al duidelijk zichtbaar is in ons interieur, met een strakke vormgeving en een voorkeur voor lichte, natuurlijke materialen én kleuren. Met muren in wit, lichtgrijs of beige en afwerkingen in licht hout of lichte natuursteen kan een Naturals-interieur zowel heel strak als modern landelijk ogen.
De collectie tuintegels in de Naturals-mood is natuurlijk en neutraal, rustgevend maar ook sterk. Met tinten die variëren van crème en zachtgrijs naar tonen uit het bos, blijven deze betontegels dicht bij de natuur. De grote formaten met een gestructureerde afwerking vormen zich perfect naar een landelijk kader.


Xtirio by Marlux - Collectie tuintegels

Mood 4 : Rustic Charm, gezelligheid in huis en tuin
In een rustiek interieur staat gezelligheid voorop. De combinatie van verschillende landelijke elementen met zorgvuldig uitgekozen decoratiestukken geeft dit huis ontzettend veel charme. We bekennen kleur met warme aardetinten zoals terracotta, oker, beige en zandkleur, en kiezen voor natuurlijke materialen als natuursteen en hout voor een warm en gezellig interieur.
De natuurlijke aardetinten en warme accenten in ons interieur zijn net zo goed bron van inspiratie voor een rustieke tuinatmosfeer. In dit gamma toont Xtirio kleinere betontegels, verrassende legpatronen en levendige kleurencombinaties als de basis voor een gezellige huiselijkheid in de tuin.


Xtirio by Marlux - Collectie tuintegels

Bron: RCA Datum: 17-02-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 26°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners