WORKATWONEN : Jobbeurs tijdens Bouwbeurs

WORKATWONEN : Jobbeurs tijdens Bouwbeurs

Sedert jaren bestaat er een structureel probleem om in bouwgerelateerde beroepen personeel te vinden. Door het dalende aantal werkzoekenden en de stijgende graad van techniciteit van de bouwberoepen is dit probleem de laatste jaren groter en groter geworden.

WORKATWONEN : Jobbeurs tijdens Bouwbeurs

Sedert jaren bestaat er een structureel probleem om in bouwgerelateerde beroepen personeel te vinden. Door het dalende aantal werkzoekenden en de stijgende graad van techniciteit van de bouwberoepen is dit probleem de laatste jaren groter en groter geworden.

Wonen 2008 - Nekkerhal Mechelen

Het gaat thans niet alleen om vacatures voor “klassieke” al dan niet geschoolde arbeiders, maar tevens om administratief, commercieel en hoger technisch personeel.

DOELSTELLING
De beurs Wonen wil samen met zijn partners er toe bijdragen de kansen die de bouw en de aanverwante bedrijfstakken bieden duidelijker in de kijker te stellen.
Dit gebeurt door min of meer ludieke acties als “de Knapste Bouwvakster”, maar ook met een echte banenmarkt onder de naam WorkatWonen.

Deze banenmarkt is de plek voor iederen die op zoek is naar een (andere) baan. Werkgevers krijgen de mogelijkheid hun vacatures en hun bedrijf onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen meteen solliciteren. Voor bedrijven met enkele of veel vacatures is een stand op Workatwonen de ideale manier om zichzelf voor te stellen aan werkzoekenden uit de regio want ... een persoonlijke kennismaking werkt !

MATCHING VAN VRAAG EN AANBOD
Het concept van WorkatWonen is eenvoudig en doeltreffend : via de media en de VDAB worden werkzoekenden uit de brede regio uitgenodigd die dag op de beurs Wonen langs te komen en gebruik te maken van het groot aanbod aan vacatures.
Op vertoon van hun uitnodiging krijgen de werkzoekenden meteen gratis toegang tot de beurs, wat een bijzondere bijkomende incentive betekent om op het aanbod in te gaan.Iedereen is welkom en publiciteit over WorkatWonen zorgt er voor dat ook mensen die van job willen veranderen zich melden.
U krijgt als werkgever de gelegenheid om uw vacatures rechtstreeks aan te bieden aan de gegadigden. Werkzoekenden worden zeer intensief gestimuleerd om de geboden sollicitatiekansen in een rechtstreeks contact met de aanbieders met beide handen te grijpen.
De VDAB zorgt ter plaatse voor advies en hulp bij het invullen van sollicitatiebrieven en bij het opstellen van C.V.’s.

VERSCHILLENDE PARTNERS
WorkatWonen wordt georganiseerd door de bouw- en interieurbeurs Wonen (vzw Expo+) in samenwerking met de VDAB, Unizo, Jobkanaal en VOKA.

VACATURES
Er zullen vrijdag meer dan 200 vacatures aangeboden worden in de sector van bouw- en interieur.
Grote werkaanbieders hebben hiervoor een specifiek standje gehuurd in een afzonderlijk deel van de hal.
Werkgevers met één of enkele vacatures ontvangen de sollicitanten gewoon op hun beursstand.

PRAKTISCH
WorkatWonen heeft plaats in de “Bouwershoek” van de beurs Wonen op vrijdag 1 februari 2008 van 14 tot 20 uur. Elke werkzoekende krijgt - op vertoon van zijn uitnodiging van de VDAB - gratis toegang tot de beurs. De VDAB zorgt via de Werkwinkels voor openbaar vervoer aan gunsttarief (1 EUR).

Bron: Expoplus
28/01/2008

Bron: Expoplus Datum: 28-01-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 15°C

Max. 19°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners