Nieuwe woonwijk Groen Zuid in Hoboken

Nieuwe woonwijk Groen Zuid in Hoboken

    

Stadskernbouwer Cores Development zal samen met Woonhaven en het Antwerpse Zorgbedrijf het nieuwe stadslandschap ‘Groen Zuid’ bouwen op de oude Scanfil-site in Hoboken. Er komt een gezonde mix van betaalbare woningen, 480 huizen en flats en 120 serviceflats zullen van dit stadsdeel een bruisend nieuw woongebied maken.

Cores Development - Woonwijk Groen Zuid in Hoboken

‘Groen Zuid’ wil het minder gekende stadsdistrict terug op de Antwerpse woonmarkt plaatsen. Met de naam van de nieuwe wijk willen de initiatiefnemers beklemtonen dat wonen in een groene wijk ten zuiden van het Antwerpse stadscentrum mogelijk is in Hoboken.


Cores Development - Woonwijk Groen Zuid in Hoboken

Vijf jaar nadat het Telecom-bedrijf Scanfil zijn deuren sloot, krijgt het braakliggende terrein tussen de Berkenrodelei, de Hertoglei, de Louisalei en de Fodderiestraat in Hoboken een herbestemming. Vanaf 2015 zal groene wijk met 480 wooneenheden en 120 serviceflats 5000 nieuwe bewoners verwelkomen.
Projectontwikkelaar en stadskernbouwer Cores Development zal er 393 wooneenheden bouwen: 325 appartementen en 68 woningen, waarvan 31 bestemd voor sociale huisvesting. Woonhaven zet er daar nog eens 89 bij en de serviceflats worden door het Zorgbedrijf verzorgd.

Betaalbaar wonen dichtbij het stadscentrum
‘Groen Zuid’ legt het accent op betaalbaar wonen in een groene omgeving dichtbij de stad. Naast uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer wordt er intelligent met de beschikbare ruimte omgesprongen. De woningen moeten immers ruim genoeg zijn om gezinnen met kinderen te kunnen huisvesten. Bovendien beschikken alle woningen over een rustige stadstuin van ongeveer 120 m_ groot.
De appartementen variëren qua oppervlakte tussen 70 en 120 m_, afhankelijk of ze één of meerdere slaapkamers tellen. De woonstraten zelf worden maximaal ingericht op voetgangers en fietsers. Het autoverkeer in de wijk wordt tot een minimum beperkt dankzij de voorziening van voldoende parkeergelegenheid voor de bewoners.


Cores Development - Woonwijk Groen Zuid in Hoboken

Gerenommeerde architecten
Om zoveel mogelijk verscheidenheid in het nieuwe stadsdeel te brengen werkt Cores Development samen met vier architecten: Crépain Binst, Meta, Stam en BOB 361.
De wijk zal dan ook worden opgebouwd uit verschillende architecturen die samen een eenheid vormen. Verschillende woontypes zullen de woonwijk een eigen karakter geven.Bron: Cores Development Datum: 20-11-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners