Woning Beheren met Smartphone

Woning Beheren met Smartphone

    

Uw volledige woning beheren vanaf uw smartphone, tablet of computer kan vanaf nu via open source internetstandaarden. Het Belgische IPBuilding heeft een betaalbaar smarthomesysteem ontwikkeld dat uitblinkt door gebruiksgemak en efficiëntie, helemaal via IP en onafhankelijk van dure bedrijfseigen systemen. 'The Internet of things' waarin men alle functies in een slimme woning integraal kan beheren, is geen toekomstmuziek maar tastbare realiteit in de oplossingen van IPBuilding.

Beheer van woning met Smartphone, Tablet of Computer

Smarthome via internetprotocol
IPBuilding - de IP staat voor internetprotocol - ziet zijn smarthomeoplossingen liever niet vergeleken met de gekende domotica die gebruikers volledig afhankelijk maakt van een bepaald merk.
'The Internet of things' (waarin tal van toestellen IP-geconnecteerd en dus instelbaar zijn) is voor de onderneming uit Wetteren the next big thing, dat even snel zal doorbreken als de smartphone. IPBuilding ziet alvast een steile verkoopcurve van zijn smarthomesysteem. Actueel zijn er een duizendtal referenties, voor zowel residentiële woningen en grote appartementsgebouwen als voor verzorgingstehuizen, hotels, kantoren en winkels.
Daarbij staan de gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit voor de eindgebruiker centraal. Verlichting, toegangscontrole, verwarming en airco instellen gebeurt met een tikje op het aanraakscherm, zelfs al bevindt het gebouw zich duizenden kilometers verder. En via één schermpje (smartphone, tablet ...) stuur je alles aan, van de televisie tot de thermostaat. Gedaan met de wildgroei van 'bakjes'!


Beheer van woning met Smartphone, Tablet of Computer

Doordat alles over het IP-protocol verloopt, kunnen gebruikers kiezen uit tal van producten en merken voor schakelaars, schermen, modules enzovoorts en zijn ze zeker dat hun toepassing ook in de verre toekomst nog zal worden ondersteund. IPBuilding biedt meer oplossingen en toepassingen voor minder geld en bovendien zijn de systemen modulair en dus later gemakkelijk uitbreidbaar.

Perfecte gebruikerservaring
Gebruikerservaring (user experience) is alles: in het smarthomeverhaal van IPBuilding zet een hoogbejaarde even gemakkelijk de verwarming een graadje hoger als een twintiger. De aanraakschermen zijn helder en intuïtief opgebouwd, functies en instellingen vind je waar je ze verwacht. Dat geldt zowel voor de wandbedieningen als de apps voor smartphone, tablet en computer.


Beheer van woning met Smartphone, Tablet of Computer

Comfort en levenslang welzijn
Een slimme woning biedt maximaal comfort. Met het IPBuilding-systeem bepaal je zelf welke lichten aangaan als je het lichticoontje aanraakt, hoe de thermostaat moet werken, wanneer de gordijnen opengaan, welke audiobron in welke ruimte moet afspelen, wanneer en waar de poetsvrouw moet binnen kunnen enzovoorts.
Je creëert zelf sferen (combinaties van acties en gebeurtenissen) die je naar hartenlust kan aanpassen. Ook voor oudere mensen en mensen met een beperking die langer thuis willen blijven wonen, biedt IPBuilding interessante oplossingen.
Deuren kunnen openen en sluiten met sensoren, camera's helpen bij toezicht en uitzicht, zware rolluiken werken automatisch, televisies gaan zelf aan en uit, oproepen naar meldkamers zijn mogelijk, noem maar op. En dat bedien je allemaal vanaf één scherm dat je bij je kan dragen.

Duurzaam en veilig leven
Energie zal alleen maar duurder worden en dat maakt een IPBuilding smarthome een goede investering. Thermostaatfuncties, ventilatie en airconditioning laten zich heel precies afstellen. Sensoren kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat lichten niet nodeloos blijven branden, de verwarming uitgaat wanneer het raam openstaat enzovoorts.
Meten is weten: je kan gewoon op scherm je elektriciteit-, gas- en waterverbruik aflezen. Sluimerverbruik wordt uitgeschakeld, wat op zich al een energiebesparing van 10 tot 20% oplevert.
Uiteraard kunnen brand- en inbraakbeveiliging volledig worden geïntegreerd in een IPBuilding smarthome, met gebruik van camera's en audio, inschakeling van externe beveiligingsfirma's enzovoorts.


Beheer van woning met Smartphone, Tablet of Computer

Professioneel gebouwenbeheer
De voordelen voor particulieren vergroten alleen maar voor professionele beheerders van gebouwen. De energiebesparing wordt des te groter, toegangscontrole is een interessante, kostenbesparende oplossing om derden beperkt toegang te geven tot ruimtes, brand- en inbraakveiligheid kan je geïntegreerd beheren enzovoorts. IPBuilding heeft overtuigende cases opgebouwd met systemen in woonzorgcentra, grote appartementsgebouwen en dergelijke meer.

Architecten en installateurs
IPBuilding wil zoveel mogelijk architecten informeren over de mogelijkheden van zijn smarthomesysteem. Deze doelgroep denkt nog te veel aan de gesloten domoticasystemen uit het verleden, terwijl home automation via het internet de wereld verovert.
Voor alle duidelijkheid: het systeem draait op het afgesloten LAN-netwerk van de gebruiker, onbereikbaar voor mensen met slechte bedoelingen. Het bedrijf organiseert met de regelmaat van de klok demo's in kijkwoningen en -gebouwen.
Voor installateurs zijn er gratis workshops om het systeem te leren installeren.


Over IPBuilding
IPBuilding, gevestigd in Wetteren, is internationaal actief in de ontwikkeling van smarthomesystemen en home automation. Het heeft meer dan tien jaar ervaring in productie en onderzoek en ontwikkeling van hard- en software. Gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, betaalbaarheid en open internetstandaarden staan centraal in de oplossingen van IPBuilding.
Bron: IPBuilding Datum: 15-11-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners