De PLS Lambda keramische binnenmuursteen

De PLS Lambda keramische binnenmuursteen

    

Het idee achter de PLS Lambda keramische binnenmuursteen van Wienerberger kwam tot stand na diepgaand onderzoek. Een ogenschijnlijk kleine ingreep zorgt voor een grote omwenteling: door het perforatiebeeld 90° te draaien verkrijgt de PLS Lambda steen een betere isolatiewaarde terwijl de draagkracht ongewijzigd blijft.

Wienerberger - De PLS Lambda keramische binnenmuursteen

Sterk en isolerend
Het perforatiebeeld van de PLS Lambda mag dan wel verschillend zijn (de perforaties worden nu in de lengterichting geplaatst), de perforatiegraad blijft ongewijzigd. Met andere woorden: de druksterkte blijft behouden. Wat wel wijzigt is de warmtegeleidingscoëfficiënt of lambdawaarde. De lambdawaarde (?ui) bedraagt slechts 0,185 W/mK waardoor het isolerend vermogen is toegenomen.

De ‘rode’ bouwknopenoplossing
Verlijmd metselwerk met PLS Lambda binnenmuurstenen maakt deel uit van de isolatieschil. Heel wat bouwknopen worden EPB-aanvaard volgens basisregel 1, wanneer het binnenmetselwerk uitgevoerd wordt met PLS Lambda.


Wienerberger - De PLS Lambda keramische binnenmuursteen

Budgetvriendelijk
Tussengevoegde isolerende delen hoeven niet langer voorzien te worden, terwijl de draagkracht van de keramische binnenmuren behouden blijft. Bovendien kan bespaard worden op de isolatiedikte. Zo biedt de PLS Lambda een budgetvriendelijke oplossing voor de meeste bouwknopen.

Hoger rendement
Het Porotherm Lijm-Systeem van Wienerberger betekent op zich al een grote stap vooruit qua rendementswinst vanwege de eenvoud van de techniek, de snellere afwerking (minder bouwvocht) en de milieuvriendelijkheid (minder waterverbruik, minder bouwafval). Daarnaast heeft de PLS Lambda binnenmuursteen een lengte van 500 mm. Op dezelfde tijd en met hetzelfde aantal handelingen kunnen dus grotere oppervlaktes verlijmd worden, wat het rendement ten goede komt.


Wienerberger - De PLS Lambda keramische binnenmuursteen

Voordelen voor de architect
De voordelen voor de architect zijn legio: detaillering, meetstaten, lastenboeken, ... Alles verloopt een stuk eenvoudiger omdat minder materialen nodig zijn. Verder is de uitvoeringskwaliteit verzekerd en geniet de architect van meer ontwerpvrijheid dankzij de behouden draagkracht. Daarnaast bereikt men met een zelfde wandopbouw een betere isolatiewaarde.


Wienerberger - De PLS Lambda keramische binnenmuursteen

Voordelen voor de aannemer
Voor de aannemer vergt het gebruik van de PLS Lambda minder werfvoorbereidingen, aangezien tussengevoegde isolerende delen niet langer vereist zijn. De uitvoering is meteen ook een stuk eenvoudiger. Dat betekent eenvoudigere coördinatie, dus minder kans op fouten. Dankzij het lijmsysteem verloopt alles bovendien sneller, eenvoudiger en goedkoper. Kortom, het is een win-win-win verhaal.

Blikvanger op Batibouw
Batibouw 2015 staat onder meer in het teken van kostenoptimaal bouwen. Met de PLS Lambda biedt Wienerberger letterlijk een bouwsteen om dit thema te ondersteunen. De fabrikant presenteert dit product dan ook op de bouwbeurs. Op de stand van Wienerberger kan men productdemonstraties bijwonen.
Bron: Wienerberger Datum: 07-02-2015

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners