Porotherm Dryfix lijmstenen van Wienerberger

Wienerberger demonstreert op Batibouw Porotherm Dryfix

    

Op Batibouw etaleert Wienerberger via dagelijkse demonstraties de mogelijkheden van Porotherm Dryfix. Dankzij het gebruik van de Portherm Dryfix extra spuitbus doet deze baanbrekende bouwtechniek met PLS lijmstenen voor dragende en binnenmuren de werf nog sneller, beter en efficiënter verlopen. Een Olympische atleet, zeg maar.

Sneller bouwen

Mortel of lijmmortel maken en er emmers, mortelkuipen en rolbakken mee vullen, is met Porotherm Dryfix verleden tijd. Alleen een spuitbus met spuitpistool volstaat: “Plug & Spray”.
De uitharding verloopt veel sneller dan met mortel of lijmmortel, zodat de aannemer onmiddellijk tot verdiepingshoogte kan werken. De dag erna is de muur meteen belastbaar en kunnen de vloerplaten geplaatst worden.
Opkuisen na de werkdag verloopt een stuk sneller. Even het pistool reinigen met cleaner en alles is weer spic en span.

Beter bouwen

Traditioneel metselwerk verbruikt 23 l water per m2 metselwerk, lijmmortel slechts 0,9 l. Met het Porotherm Dryfix bouwsysteem is geen water nodig en wordt er minder stof geproduceerd. Ook mortel- of lijmmorteloverschotten zijn er niet.
Er moet niet meer gesleurd worden met mortelzakken en kuipen. Werken met Porotherm Dryfix is dus veel ergonomischer. De spuitbussen nemen tevens minder plaats in dan zakken zand en cement of lijmmortel.

Efficiënter bouwen

Met het Porotherm Dryfix bouwsysteem kan de aannemer ’s morgens sneller opstarten en langer doorgaan. Dankzij de onbeperkte verwerkingstijd van de spuitbus is werken met Porothem Dryfix heel flexibel. Er zijn geen extra benodigdheden en hulpmaterialen nodig: alleen een spuitbus en PLS lijmstenen.
De grotere weersonafhankelijkheid bij het bouwen is nog een extra troef. Porotherm Dryfix kan aangebracht worden bij een omgevingstemperatuur                van -5°C tot +35°C.

Porotherm Dryfix service

Alleen gecertificeerde aannemers kunnen met Porotherm Dryfix aan de slag. Wienerberger organiseert opleidingen en adviseert bij de werfopstart. Voor meer info hieromtrent: T 056/24 96 27 of opleidingen@wienerberger.com. Aan interesse is er geen gebrek, want vandaag hebben al bijna 1900 aannemers de opleiding achter de rug.
Een ATG - technische goedkeuring van het Porotherm Dryfix bouwsysteem is intussen nagenoeg afgerond.

Hoe gaat de plaatsing in z’n werk?
Bekijk het in deze video:


Bron: Wienerberger Datum: 02-01-2019

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners