Voor vaillant is de toekomst van de verwarming hyb

Voor vaillant is de toekomst van de verwarming hybride

Vaillant, de Europese specialist in centrale verwarmingssystemen, ziet voor de toekomst een stijgende trend in het gebruik van gecombineerde systemen op fossiele brandstoffen en hernieuwbare energie voor de verwarming van woningen en sanitair warm water.

Voor vaillant is de toekomst van de verwarming hybride

Vaillant, de Europese specialist in centrale verwarmingssystemen, ziet voor de toekomst een stijgende trend in het gebruik van gecombineerde systemen op fossiele brandstoffen en hernieuwbare energie voor de verwarming van woningen en sanitair warm water.

Hybride verwarming - Vaillant auro step

Steeds meer particulieren, maar ook bedrijven, laten zich bij de keuze van een verwarmingssysteem leiden door zowel ecologische als financiële overwegingen. Hierbij wordt vooral gekeken naar rendement en efficiënt gebruik van zowel hernieuwbare energie als klassieke fossiele brandstoffen.


Foto: Vaillant


Hernieuwbare energie: gebruik de gratis warmte van de zon.
De laatste jaren worden steeds meer verwarmingssystemen geïnstalleerd die hun energie halen uit hun omgeving, zoals zonnecollectoren en warmtepompen. Thermische zonnecollectoren maken gebruik van zonne-energie voor o.a. de productie van sanitair warm water in woningen. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, ze verlagen ook de energiefactuur aanzienlijk. De nieuwe generatie zonne-energiecollectoren onderscheiden zich immers door hun hoge energie-opbrengst. Met een zonne-energiesysteem voor warmwaterproductie kan men tot 60 % besparen op het energieverbruik voor het produceren van sanitair warm water.
Warmtepompen benutten de zonnewarmte opgeslagen in de lucht, het grondwater of de aarde en brengen deze op voldoende hoge temperatuur om in te staan voor de verwarming en de sanitaire warmwaterproductie van woningen. Ook warmtepompen zijn zeer zuinig: ze halen tot 75% van hun energiebehoefte uit de omgeving en verbruiken dus veel minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem.

Verwarmingsketels : steeds zuiniger en efficiënter.
Het vervangen van een oude verwarmingsketel door een nieuwe condensatieketel kan een besparing tot 35% op de energiefactuur opleveren. Die besparing wordt gerealiseerd dankzij een verhoogd rendement en dus een zuiniger verbruik. De nieuwste generatie condensatieketels halen een rendement tot 109 procent. Dit verhoogde rendement is het gevolg van het principe van de condensatietechniek, waarbij de warmte die in de rookgassen aanwezig is gerecupereerd wordt. Condensatieketels werken zowel op gas (bv Vaillant’s ecoTEC plus en ecoVIT) als op stookolie (icoVIT exclusiv).


Foto: Vaillant


Hybride systemen : heden en toekomst
Met hybride systemen worden verwarmingsinstallaties bedoeld, die het gebruik combineren van bijvoorbeeld een zonnecollector op hernieuwbare energie en een verwarmingsketel op een fossiele brandstof zoals gas of stookolie.
Momenteel is het mogelijk om binnen het gamma van Vaillant een condensatieketel te gebruiken voor de verwarming van een woning, die moeiteloos gecombineerd kan worden met een zonnecollector voor de verwarming van sanitair warm water. In de nabije toekomst wil Vaillant nog andere hybride combinaties op de markt brengen.


Over Vaillant België
Het Belgische filiaal van Vaillant verwarmingstechnologieën ligt in Drogenbos en heeft 120 mensen in dienst. Vaillant is meer dan 60 jaar aanwezig op de Belgische markt en groeide uit tot marktleider met een omzet van 57 miljoen euro in 2008.


Bron: Luna
11/03/2009

Bron: Luna Datum: 11-03-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 34°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners