Energiezuinig renoveren met Renovatie 2020

Energiezuinig renoveren met Renovatie 2020

    

Op zondag 20 mei 2012 vindt opnieuw de Vlaamse Renovatiedag plaats. Voor kandidaat-verbouwers het uitgelezen moment om op één zondagnamiddag verschillende renovatieprojecten te gaan bekijken en er unieke ideeën op te doen voor hun eigen project.

Vlaamse Renovatiedag - Renovatie 2020

Hoe creëer je met een eenvoudige ingreep een schat aan ruimte? Hoe laat je meer licht binnen? Hoe zorg je ervoor dat je aftandse rijwoning een geslaagde make over krijgt? Maar renoveren is meer dan louter esthetisch transformeren. Een renovatie is pas echt geslaagd als je tegelijkertijd ook de energieprestaties van je woning hebt opgekrikt. De website www.renovatie2020.be leert verbouwers (in spe) hoe dat moet.


Vlaamse Renovatiedag - Renovatie 2020

De website www.renovatie2020.be gidst renoveerders doorheen elk van de 4 stappen die leiden naar een energiezuinigere woning:

  1. de isolatie van het dak en/of de zoldervloer,
  2. de vervanging van enkele beglazing door hoogrendementsglas,
  3. het plaatsen van een condensatieketel of een warmtepomp,
  4. andere energiebesparende maatregelen: muurisolatie en vervanging van elektrische verwarming.

Wie op www.renovatie2020.be één (of méér) van deze 4 stappen aanklikt, krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn. Bovendien worden tal van referenties getoond en kan de surfer getuigenissen lezen van verbouwers die de energiebesparende stap in kwestie reeds hebben gezet.

Www.renovatie2020.be verschaft de Vlaamse verbouwer alle actuele informatie die hij nodig heeft en wordt dan ook – en de laatste tijd meer dan ooit – permanent geüpdatet met alle nieuwe steunmaatregelen, alle recente oplossingen en al het laatste renovatienieuws. Wie op de website onverhoopt toch geen antwoord op een specifieke renovatievraag zou vinden, kan met die vraag terecht op de Facebookpagina van Renovatie2020.Bron: Renovatie2020 Datum: 13-05-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners