Nieuwe Energielening

Nieuwe Energielening

    

De Vlaamse regering zal de energielening beschikbaar stellen vanaf 5 januari. Annemie Turtelboom, Vlaams Minister van Energie, heeft een budget van 15 miljoen euro klaarliggen om via een rollend fonds in totaal 3500 leningen te verschaffen in 2015. Een persoon kan maximum 10.000 euro lenen, terug te betalen in 5 jaar aan een intrest van 0 of 2 procent.

Nieuwe energielening van de Vlaamse Regering

“We hebben hard gewerkt om deze energielening zo snel mogelijk operationeel te krijgen, omdat we energie-efficiënte maatregelen extreem belangrijk vinden. En dat is ook gelukt”, aldus minister Turtelboom. Voor de meerderheid van de bevolking geldt een intrest van 2 procent, terwijl bepaalde kwetsbare groepen kunnen lenen aan 0 procent. Het gaat om volgende doelgroepen:

  • personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (klevertje eindigt op 1);
  • personen met een jaarlijks bruto gezinsinkomen lager dan 16.965,47 euro, verhoogd met 3.140,77 euro per gezinslid dat niet de aanvrager is (inkomensgrenzen op 1 september 2013);
  • personen die in schuldbemiddeling zitten en die hun verwarmingsfactuur niet kunnen betalen;
  • personen die het OCMW begeleidt omdat ze de facturen voor gas en elektriciteit niet kunnen betalen;
  • eigenaars die hun woning verhuren via een SVK (sociaal verhuurkantoor) aan mensen uit deze doelgroep.

“Energie-efficiëntie is een absolute prioriteit voor deze Vlaamse Regering. Deze maatregel past in de reeks andere maatregelen die we de laatste maanden hebben genomen en nog zullen nemen in de nabije toekomst, zoals onder andere: energiesnoeiers, hervorming REG-premies, ontwikkeling van derdepartijfinanciering”, benadrukt minister Turtelboom.


Nieuwe energielening van de Vlaamse Regering

U kan een energielening aanvragen vanaf 5 januari bij de lokale entiteiten van de gemeenten. Alle informatie over de energielening vindt u op de website van het Vlaams Energieagentschap (VEA): www.energiesparen.be/energielening.
Bron: Vlaamse Regering Datum: 10-01-2015

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners