Het My Home Energiebeheersysteem

Het My Home Energiebeheersysteem

    

Diverse studies hebben aangetoond dat visualisering van het energieverbruik een belangrijke bewustmakingsfactor én een besparingsstimulans is, vaak zelfs met een besparing van zo’n 20% als resultaat.

My Home Energiebeheersysteem van Legrand

Legrand introduceert een impuls interface in My Home installaties voor het meten van gas en water, voor het meten van elektriciteit bestaat een interface met toroids.

Verbruik onder controle
Dankzij de verbinding van de impuls interfaces met de My Home-bus kan het verbruik gevisualiseerd worden op een touchscreen. Voor wie het systeem wil installeren op een bestaand touchscreen, is een update van de bestaande firmware meestal voldoende. De gebruiker kiest voor een grafische of numerieke weergave per uur, week of maand. De verbruiksgegevens voor stroom, gas en water zijn uiteraard afkomstig van meerdere kringen. Volgens eenzelfde principe kan trouwens ook de opbrengst van zonnepanelen en zonneboilers worden weergegeven.


My Home Energiebeheersysteem van Legrand

Nog een stap verder voor doeltreffend energiebeheer is simulatie van de ingeschatte kostprijs. Hiervoor volstaat het de indicatieve prijs per eenheid in het systeem in te voeren. (Let op, het resultaat is altijd een indicatie, geen exacte berekening).

Via het geïntegreerde controlesysteem is het mogelijk te observeren of de installatie correct functioneert volgens de ingestelde differentiële waarde. Zo kunnen bijvoorbeeld ook periodieke tests van de differentieel worden geprogrammeerd. Van zodra het scherm een probleem aangeeft, kan eenvoudig worden ingegrepen. Via een ‘stop & go’-interface wordt de fout hersteld en de installatie opnieuw ingeschakeld.Bron: Legrand Datum: 14-08-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners