Vastgoedmakelaars en Promotoren werken samen

Vastgoedmakelaars en Promotoren werken nauwer samen

   

De Vlaamse vastgoedmakelaardij en de Belgische bouwpromotoren, verkavelaars en vastgoedbeleggers gaan voortaan meer samenwerken. De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) en de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) maakten de samenwerking zopas officieel door de ondertekening van een protocol.

Vastgoedmakelaars en promotoren werken nauwer samen

In de praktijk moet dit zich vooral vertalen in gezamenlijk studiewerk en in initiatieven die finaal de vastgoedconsument ten goede zullen komen.

De samenwerking tussen de vastgoedmakelaars en de Vlaamse architectenorganisatie NAV, en met het Vlaams Notariaat (KFBN) leverden de voorbije maanden en jaren het bewijs dat samenwerking iedereen ten goede komt. Niet alleen is het een meerwaarde voor beide sectoren, maar bij uitbreiding ook voor de consument. Het is dan ook logisch dat er nu een vervolg gebreid wordt aan de reeks samenwerkingen. Dat gebeurde begin mei met de ondertekening van een samenwerkingsprotocol tussen CIB Vlaanderen en BVS.


Vastgoedmakelaars en promotoren werken nauwer samen

De structurele samenwerking tussen beide beroepsgroepen is het resultaat van heel wat constructieve gesprekken en moet zich vooral vertalen in een aantal concrete projecten. De eerste samenwerking zal alvast gerealiseerd worden tussen de studiediensten.
Beide beroepsverenigingen volgen de vastgoedfiscaliteit, ruimtelijke ordening, energiewetgeving, de wetgeving inzake onroerend erfgoed, … en zullen hun expertise zo veel mogelijk met elkaar uitwisselen.
Daarnaast zal de huidige samenwerking die er al vaak is tussen projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars nog beter benut worden. Daarvoor zal in de loop van de samenwerking gekeken worden naar een aantal mogelijke nieuwe initiatieven.Bron: CIB Vlaanderen Datum: 24-05-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners