Creatieve Designradiatoren

Creatieve Designradiatoren

     

Of je nu bouwt, verbouwt, of gewoon je oude radiatoren vervangt: vandaag doet warmte meer dan verwarmen. Moderne radiatoren gaan discreet op in het interieur of drukken juist een creatieve stempel. Designproducent VASCO staat al lang bekend om het verenigen van vorm en technologie, maar voegt er op Batibouw 2015 nog een derde dimensie aan toe: kleur. Daarnaast worden er een nieuwe ventilatie-unit voor compacte woningen en enkele accessoires geïntroduceerd.

Moderne creatieve designradiatoren van Vasco

“Kleur is een van de belangrijkste dingen die het interieur definiëren”, verduidelijkt Market Director Jan Thijs. “Zeker nu we meer dan ooit creatief omgaan met ons interieur, onze persoonlijke stijl willen doortrekken. Radiatoren wissel je niet elk jaar, en om het alledaagse te overstijgen, is kleur een perfecte manier.” Het is aan Vasco’s huisdesigner Studio Segers om de trends te vertalen naar radiatoren die een meerwaarde bieden voor het interieur.


Moderne creatieve designradiatoren van Vasco

Wim Segers: “Overal 'herontdekken' architecten kleur als een reële meerwaarde die markeert, ritmeert en structureert. Discreet of als accent, kleur is een essentieel onderdeel van het interieur, om contrasten te versterken, te spelen met licht enzovoort. Bij het kiezen van de kleur voor een radiator moet er altijd rekening worden gehouden met de totale identiteit van het interieur!”


Moderne creatieve designradiatoren van Vasco

Acht maal zeven
Acht kleuren met telkens zeven nuances maken van de radiatoren een statement. Een uitgebreid aantal basistinten van mistgrijs tot zwartgrijs, en een zacht pallet pasteltinten. Licht gestructureerd, mat of satijn. Of neutrale tinten voor elk interieur zoals Natural Grey, Metallic grey, Pure Grey en Sanitary. Naast de pasteltinten, de verschillende grijswaarden zijn er de diverse varianten van wit-zwart in de reeks White black. Daarnaast is er een reeks natuurlijke aardetinten met een lichte structuur, het warme pallet Terracotta. Het pallet Blue green bestaat dan weer uit een aantal zachte tinten van mosgroen tot waterblauw. De Uni colours zijn uitgesproken kleuren om de radiator als eyecatcher te accentueren in het interieur.


Moderne creatieve designradiatoren van Vasco

Inspiratieboek
Wie wil zien hoe dat alles in interieurs tot realisatie komt, kan het nieuwe inspiratieboek van Vasco ter hand nemen. Jan Thijs, Market Director: “Al die nieuwe kleurenrijkdom brachten Vasco en Studio Segers samen in een nieuwe productbrochure met op een artistieke en verrassende manier in beeld gebrachte interieurs. Dit gebeurde in samenwerking met een aantal Belgische toparchitecten.” Wie benieuwd is, kan op Batibouw het boek inkijken en bestellen.


Moderne creatieve designradiatoren van Vasco

‘Zwevende’ designradiator krijgt koperen beugel
Begin dit jaar liep iedereen warm voor de Niva designradiator, die op lage temperatuur de ruimte kan verwarmen, een besparing dus van plaats en prijs. Johan Jame, Vasco product manager: “Door de zijdelingse schaduwplaat als muurbevestiging ontstaat een speels effect, waardoor het lijkt alsof de Niva loskomt van de wand, haast gaat zweven.” De populaire handdoekbeugels zijn, naast mat aluminium, wit, zwart en duifblauw, nu ook verkrijgbaar in het trendy koperen design ‘Cupper rose’.


Moderne creatieve designradiatoren van Vasco

Nieuw logo onthuld op Batibouw
Sinds jaar en dag focust VASCO zich op de combinatie van vooruitstrevende technologie en design. “Maar de jongste jaren groeide Vasco ook sterk in nieuwe markten als ventilatie en vloerverwarming”, aldus CEO Patrick Nijs. “Tijd dus voor een nieuwe vlag, als de oude de lading niet meer dekt! Met een nieuw en verjongd logo dat qua typografie nauwer aansluit bij het design-imago van het merk, gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet. De ambitie is altijd om méér te zijn dan warmte, een totaalpakket van klimaatoplossingen voor elke stijl en persoonlijke smaak.” Dat bredere aanbod wil de groep voortaan dan ook duidelijk communiceren met een nieuw logo dat meteen ook de drie basispijlers symboliseert: radiatoren, vloerverwarming en ventilatie in een gestileerde ‘V’.

Ventilatie-unit D150EP II gelanceerd in België
Op Batibouw vorig jaar zette Vasco ook op het vlak van ventilatie zijn innovatie in de kijker met de speciaal voor appartementen en compacte woningen lichtgewicht unit D275. Nog compacter is de nieuwe D150EP II, ideaal voor compacte appartementen, studio’s en serviceflats. Dit wandmodel met een 150 m_/h luchtverplaatsing bij 100 Pa is extra geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, draagt het Passiefhuiscertificaat en kent een zeer laag verbruik door energiebesparende ventilatoren. Er is maximale energiebesparing door warmteterugwinning en nog geluidsarmere werking dankzij een innovatief EasyFlow kanalensysteem. Standaard met volledige bypass voor zomernachtafkoeling.
Bron: Vasco Datum: 10-01-2015

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 12°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners