Vasco en Thermic lanceren campagne rond de alumini

Vasco en Thermic lanceren campagne rond de aluminium designradiatoren

Achter de ontwikkeling door VASCO en THERMIC van hun aluminium designradiatoren schuilt een totaal nieuw verwarmingsconcept. Daarmee spelen beide bedrijven in op het huidige ecologische bewustzijn en op de groeiende behoefte aan duurzaamheid, laag energieverbruik en comfortabele warmte voor de woning van vandaag en morgen.

Vasco en Thermic lanceren campagne rond de aluminium designradiatoren

Achter de ontwikkeling door VASCO en THERMIC van hun aluminium designradiatoren schuilt een totaal nieuw verwarmingsconcept. Daarmee spelen beide bedrijven in op het huidige ecologische bewustzijn en op de groeiende behoefte aan duurzaamheid, laag energieverbruik en comfortabele warmte voor de woning van vandaag en morgen.

Vasco - Aluminium designradiatoren


De campagne toont dat de aluminium designradiatoren Bryce, Alu-Zen en Zaros hoogtechnologische producten zijn met een innovatieve vormgeving. Het resultaat is een nieuw concept dat het energiezuinige aspect van een convector combineert met het comfort van de klassieke radiator.


Foto: VASCO - Zaros


Innovatie steunt op twee pijlers
De kern van de innovatie van het nieuwe verwarmingsconcept zit enerzijds in het hoogtechnologisch profiel en anderzijds in het materiaal. In het profiel - ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Stuttgart - zit het water dat via het grote oppervlak zorgt voor een optimale warmte-afgifte. In vergelijking met de klassieke designradiator hebben de aluminiummodellen slechts 1/5de van de waterhoeveelheid nodig en toch is de warmte-afgifte tot 15% hoger. De profielen zijn zodanig ontworpen dat de vinnen aan de achterzijde voor convectie zorgen en vooraan stralingswarmte afgeven.

Het materiaal bestaat uit een 6060 aluminium kneedlegering. Conform de voorschriften van de EN 442-norm voor verwarmingstoestellen, bedraagt de wanddikte overal minimaal 1,1 mm.

Voordelen voor gebruiker én installateur
Aluminiumradiatoren staan garant voor comfortabele en functionele warmte; de snelheid van een convector wordt mooi gekoppeld aan het comfort van een paneelradiator.

Door de combinatie beperkte waterinhoud en goede warmte-afgifte is er een snelle reactie op temperatuurschommelingen met een efficiënter energieverbruik als resultaat. De optimale warmte-afgifte maakt de radiator ook bruikbaar met lage temperatuursystemen zoals warmtepompen; nog een factor die het energieverbruik in goed geïsoleerde woningen doet dalen. Het systeem met convectie- én stralingswarmte creëert een aangenaam warmtegevoel bij de gebruiker die de thermostaat een graadje lager kan zetten. Die aangename warmte van aluminium is trouwens ook een veilige warmte; doordat het warme water in de kern van het profiel stroomt, wordt de voorzijde van de radiator nooit te warm.


Foto: VASCO - Bryce


De profielen schuiven bij uitzetting over elkaar en doordat de persverbinding tussen collector en profielen volledig uit aluminium bestaat, warmen de onderdelen snel en gelijkmatig op, zonder spanningen en dus zonder dat vervelende tikkende geluid. Ook geruis wordt uitgeschakeld dankzij de automatische ontluchter die gassen en zuurstof snel uit het water doet verdwijnen. Deze ontluchter is bovendien één van de elementen - naast de materiaaldikte en de 6060 aluminium legering - die de radiatoren beschermen tegen corrosie.

Deze aluminium designradiator kan probleemloos worden ingepast in andere installaties. Het materiaal is compatibel in combinatie met materialen als koper, metaal en kunststof. De verbindingen kunnen op alle leidingen worden aangesloten.

Aluminium creëert niet alleen nieuwe designmogelijkheden, het is ook drie keer lichter dan staal. Met een gewicht tussen 15 en 35 kg kan de installateur elke aluminium designradiator dus eenvoudig zelf plaatsen.

Een gepatenteerd perssysteem maakt de verbindingen 100% lekvrij. De toestellen worden kataforetisch gegrondlakt en krijgen vervolgens een poedercoating ingebakken op 230°C. Op alle aluminium radiatoren geldt dan ook een garantie van 10 jaar op lak en waterdichtheid.

100% recycleerbaar is geen loos begrip. Niet alleen wordt al het afval dat ontstaat bij de productie van de radiatoren in de eigen smelterij herwerkt tot nieuwe profielen, maar na de lange levensduur kunnen de toestellen bovendien gemakkelijk gerecycleerd worden.

Bron: VPR News
22/09/2009

Bron: VPR News Datum: 22-09-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 15°C

Max. 19°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners