Vasco ontvangt Henry van de Velde Label

Vasco ontvangt Henry van de Velde Label

   

Design Vlaanderen heeft opnieuw zeven opmerkelijke designprojecten van eigen bodem in de bloemetjes gezet. Daaronder ook de nieuwe designradiator ‘BEAMS’ van radiatorproducent Vasco uit Dilsen, ontworpen door Studio Segers.

Vasco designradiator beams ontvangt Henry van de Velde label

Op INTERIEUR stelde Vasco het prototype BEAMS in primeur aan het publiek voor. In 2007 won Vasco een eerste keer het prestigieuze label, met de toen ook baanbrekende lichtgewicht aluminium radiator ‘Bryce’.


Vasco designradiator beams

De Henry van de Velde labels zijn zo’n beetje de Oscars van de Belgische designwereld. Dit kwaliteitslabel van de Vlaamse Gemeenschap wil steengoede, innovatieve en goed vormgegeven objecten en projecten van het afgelopen jaar belonen en onder de aandacht brengen. Radiatorfabrikant Vasco is dan ook erg in zijn nopjes dat de toekomstgerichte filosofie van hun designradiator ‘BEAMS’ warm werd onthaald.

Frisse accessoires, luchtig contrast
“We hebben er inderdaad op gehoopt, want onze winnaar BEAMS staat echt symbool voor de nieuwe weg die we zijn ingeslagen”, zegt Wim Segers, huisdesigner van Vasco. “De essentie van BEAMS blijft een architecturale vormgeving en levenslange kwaliteit, maar die je met eenvoudig verwisselbare accessoires telkens opnieuw een fris accent kan geven.” Die praktische toebehoren (als handdoekbeugel of kapstok) zijn bijvoorbeeld beschikbaar in allerlei geometrische vormen, in neutraal zwart en wit of in catchy ‘fluo’ kleuren.


Vasco designradiator beams

Verder is BEAMS een zogenaamd ‘gesloten model’, met een prettig grafisch contrast tussen robuust volume (de balken) en de fijne lijnen en frisse kleuren van de accessoires. De radiator bestaat uit geëxtrudeerde aluminium profielen, voorzien van een poedercoating, met twee waterkanalen. De profielen zijn zo vormgegeven dat de radiator optimaal warmte afgeeft, door stralingswarmte vooraan en door de convectielamellen aan de achterzijde. Hiervoor heeft Vasco samengewerkt met de universiteit van Stuttgart.

Van 16 januari tot en met 2 maart 2013 vindt er in De Loketten, IJzerenkruisstraat 99 te Brussel een gratis tentoonstelling plaats van alle Henry van de Velde Awards & Labels 2012.


Over Vasco - www.vasco.be
Vasco is marktleider in badkamerradiatoren en topproducent van designradiatoren in Europa. Met spitsvondige technologie en een doordachte eigentijdse – en tegelijk tijdloze – vormgeving, creëert Vasco innovatieve radiatoren die naadloos passen in elk interieur. Vasco maakt deel uit van The Heating Company, dat een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogstaande verwarmingsproducten aanbiedt onder de merken Vasco, Brugman, Dura, Superia, Thermic en Thor. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dilsen, België.Bron: Vasco Datum: 12-11-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners