Vasco Blower - Badkamerradiator met ventilator

Vasco Blower: warme lucht, slim gestuurd

     

Met Blower lanceert VASCO een duurzame innovatie om snel én slim elektrisch te verwarmen. De nieuwe reeks badkamerradiatoren is uitgerust met een verwarmingsventilator die voor extra warmteafgifte zorgt. Helemaal op maat van jouw gewoontes, want de bewegingssensor stelt automatisch een programma in volgens je leefpatroon. VASCO tekent daarmee voor een primeur op de Belgische markt, conform de nieuwe Europese energienormen voor 2018.

Energiezuinige innovatie

Speciaal voor de badkamer ontwikkelde VASCO een reeks elektrische radiatoren met geïntegreerde blower voor extra warmteafgifte. Deze verwarmingsventilator is bijzonder energiezuinig en werkt met een weekprogrammering en intelligente sturing op basis van aanwezigheidsdetectie. Concreet: de ingebouwde bewegingssensor ‘scant’ je leefgewoontes en stemt het weekprogramma daaropaf. Zo verbruik je geen kilowattuur te veel. De energieconsumptie kan je makkelijk aflezen op het bedieningsscherm.

Blower is trouwens niet alleen energiezuinig en functioneel, maar ook esthetisch. De verwarmingsventilator – in witte of grijze versie – is zo ontworpen dat hij een geheel vormt met de designradiatoren.


Elektrisch verwarmen = energie van de toekomst

Met Blower speelt VASCO in op de stijgende vraag naar elektrische radiatoren, ingegeven door de groei van (bijna) energieneutrale woningen. Steeds meer huizen worden vandaag goed geïsoleerd waardoor de warmtebehoefte afneemt. Daarbij zorgt de verwarmingsventilator van VASCO voor een aangename temperatuur in elk seizoen.

In de winter helpt de blower de radiator om de comforttemperatuur sneller te bereiken door warme lucht, opgewekt door een eigen vermogen van 1.000 Watt, in de ruimte te blazen. Op een koude lenteochtend, wanneer er wel behoefte is aan warmte maar veel minder dan in de winter, volstaat het dat enkel het verwarmingselement in de radiator wordt aangestuurd.

Blower is de eerste verwarmingsventilator op de Belgische markt conform de nieuwe Europese energienormen. Deze ‘Ecodesign Directive’ – bedoeld om het energieverbruik van elektrische apparaten te verminderen – stelt dat verwarmingstoestellen vanaf januari 2018 uitgerust moeten zijn met een energiebesparende functie zoals bv. een weekprogrammering.


Praktische info Blower

  • Elektrisch vermogen: 1.000 watt?
  • Kleuren: wit, grijs?
  • Afmetingen: h 239 mm x b 400 mm x d 95 mm?
  • Sturingregeling: op de unit zelf of optioneel via RF-thermostaat (vanaf juli 2017)?
  • Toepasbaar op: elektrische radiatoren Iris, Aster, Agave, Carré en Niva?
  • Richtprijs: vanaf 627 euro (afhankelijk van radiator)?
  • Garantie: 10 jaar (lak en waterdichtheid radiator), 2 jaar (elektrische componenten)?
  • Beschikbaar vanaf september 2017
Bron: Vasco Datum: 02-07-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners