Vandersanden toont nieuw gamma kleiklinkers

Vandersanden toont nieuw gamma kleiklinkers

   

Batibouw is voor de exposanten de gelegenheid bij uitstek om uit te pakken met hun nieuwigheden, zo ook voor Vandersanden Group. Op de stand van de baksteenfabrikant kan bovendien elke bouwer of verbouwer kans maken op een gratis gevel. Vandersanden Group toont, in primeur, haar nieuwe gamma kleiklinkers en verrast de bezoeker met haar laatste nieuwe baksteenontwikkeling: de geëngobeerde Wasserstrich.

Vandersanden Huwa Kleiklinkers

Actie ‘Win uw gevel’
Na het grote succes van vorig jaar geeft Vandersanden Group ook dit jaar weer een gevel cadeau op Batibouw. Hiervoor moet de bouwer of verbouwer het volume (in cm_) raden van de gevelsteen die op de stand getoond wordt. De deelnemer die uiteindelijk het dichtst bij het exacte volume zit, krijgt zijn gevelstenen gratis. Inschrijven kan op de Batibouw stand van Vandersanden of via www.winuwgevel.be. De actie loopt vanaf 21 februari t.e.m. 10 maart en geldt op alle gevelstenen (incl. ZERO). De trekking zal plaatsvinden op vrijdag 22 maart in bijzijn van een gerechtsdeurwaarder. De bekendmaking van de winnaar gebeurt op vrijdag 29 maart 2013.


Vandersanden Actie Win Uw Gevel op Batibouw

Nieuw gamma kleiklinkers
Vandersanden Group introduceert voor het eerst haar gamma kleiklinkers op de Belgische markt. De baksteenfabrikant is in Nederland al enige jaren bekend op de straatsteenmarkt en levert daar haar klinkers vooral voor de projectmarkt. Vandersanden Group wil nu ook de Belgische particuliere markt kennis laten maken met haar gamma kleiklinkers. Dit onder de merknaam HUWA. Er is keuze uit meer dan 30 kleuren die verkrijgbaar zijn in diverse formaten en uitvoeringen. Ze zijn beschikbaar in waalformaat, dikformaat, keiformaat en langformaat. Bezand of onbezand. Getrommeld of ongetrommeld. Dankzij dit grote aanbod aan mogelijkheden heeft de tuinarchitect een onbeperkte ontwerpvrijheid.


Vandersanden Huwa Kleiklinkers

De HUWA kleiklinkers distantiëren zich van de concurrentie door hun afstandhouders. Dankzij deze eigen productontwikkeling, waarop octrooi is verleend, kunnen de klinkers op een vlotte manier worden gevlijd. De afstandhouders zorgen ervoor dat de stenen (ondanks dat ze ‘koud’ tegen elkaar staan) tóch ± 3 mm vrij blijven van elkaar, waardoor ze minder beschadigen. Als de kleiklinkers eenmaal verwerkt zijn, blijft afsplinteren tot een minimum beperkt, waardoor de esthetische levensduur aanzienlijk wordt verlengd. De afstandhouders zorgen bovendien voor een regelmatig patroon van fijne voegen. Dit vergemakkelijkt de afvoer van hemelwater naar de ondergrond.


Vandersanden Huwa Kleiklinkers

Nieuwe baksteenontwikkeling: Wasserstrich met engobes
De 5 nieuwe Wasserstrichs vormen een volwaardig nieuw gamma: Aalborg, Viborg, Billund, Kolding en Herning.


Vandersanden wasserstrich billund

Vandersanden wasserstrich herning

Vandersanden wasserstrich kolding

Wasserstrich is een aparte vormtechniek waarbij de stenen hun structuur krijgen met behulp van water. Het effect van deze techniek is dat de steen relatief glad is en niet veel nerven heeft. Voor de nieuwe Wasserstrichkleuren voegde Vandersanden Group een extra techniek toe: engoberen. Engobes zijn vloeibare kleurstoffen die grotendeels uit kleimineralen bestaan. Het engoberen maakt speciale kleureffecten mogelijk. Naargelang de lichtinval ontstaat zelfs een subtiele glans. Dit geeft de bakstenen gevel een extra cachet.


Vandersanden Group heet iedereen van harte welkom op Batibouw
paleis 5, stand 207Bron: Vandersanden Group Datum: 16-02-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 20°C

Max. 17°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners