Gevelinnovatie SIGNA van Vandersanden

Gevelinnovatie SIGNA van Vandersanden

    

Vandersanden Group toont haar nieuwste innovatie ‘Signa’ op Architect@work, een beurs die de focus legt op productinnovaties en deze vindt plaats op 25 en 26 april 2013.

Vandersanden baksteenpaneel Signa met Steenstrippen

Signa is een kant-en-klaar baksteenpaneel. Het bestaat uit een weervast Rockpanel, waarop een keuzecompositie van Vandersanden steenstrippen is verlijmd. Het Signa-paneel kent diverse montagemogelijkheden. De meest bekende technieken zijn bevestiging op een aluminium of houten draagconstructie.


Vandersanden baksteenpaneel Signa met Steenstrippen

Oneindig veel gevelmogelijkheden in kleur, formaat, reliëf, metselverbanden en combinaties
Voor de steenstrippen heeft de architect de keuze uit de volledige gevelsteencollectie van Vandersanden. Zowel qua kleur als steenformaat. Bovendien zijn diverse steenverbanden mogelijk, zelfs in reliëf. Kortom, op basis van vier variabelen zijn oneindig veel patronen te bedenken.

1. Kleur
Het gehele gamma aan Vandersanden bakstenen is in te zetten. De waaier van meer dan honderd kleuren is nog uitgebreid door de oppervlaktetexturen: handvorm, vormbak en Wasserstrich.

2. Formaat
Als basis kunnen zowel de strek, de kop als de zool van vier Vandersanden baksteenformaten worden gebruikt:
- M50 ± 190 x 90 x 50 mm
- WF ± 210 x 100 x 50 mm
- M65 ± 190 x 90 x 65 mm
- DF ± 210 x 100 x 65 mm


Vandersanden baksteenpaneel Signa met Steenstrippen

3. Reliëf
Van zowel strek, kop als zool kunnen strips van elke gewenste dikte worden gezaagd met rechte of diagonale zaaglijn. Meerdere delen van dezelfde baksteen zijn hierbij bruikbaar. De opdracht voor het verzagen is niet gelimiteerd tot één enkele zaaglijn. Meerdere zaaglijnen vormen de sleutel naar een intense compositie van karaktervol, variërend reliëf.

4. Steenverband
Het spreekt voor zich dat gekende metselverbanden zoals halfsteens, staand of wildverband in hun zuivere vorm toepasbaar zijn, of zelfs combinaties ervan. Omdat Signa niet is gemetseld, maar verlijmd, ontstaan nog bijkomende vrijheden zoals horizontale, verticale en zelfs diagonale baksteenlagen.

Dankzij Signa kan de architect nu virtuoos schuiven met reliëf, kleur, formaat en metselverband en beschikt hij of zij over een ongekende vrijheid naar compositie of variërend reliëf.


Vandersanden baksteenpaneel Signa met Steenstrippen

In de markt van grote, exclusieve projecten, hoogbouw of andere projecten waarbij het bouwtempo een belangrijke rol speelt, is traditioneel baksteengebruik soms geen haalbare optie. Met Signa speelt Vandersanden Group hierop in, op basis van gekende en beproefde montagetechnieken.


Architect@work: praktisch
Waar: Kortrijk Xpo - hallen 4 & 5, Doorniksesteenweg 216
Wanneer: Donderdag 25 en vrijdag 26 april 2013, telkens van 10u tot 20u
Meer info op www.architectatwork.be

Vandersanden group nodigt u graag uit op standnr. 186.

Wilt u nu al meer weten over Signa? www.signapanels.beBron: Vandersanden Datum: 21-04-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners