Vaillant's duurzame ecoTEC exclusive Green iQ

Vaillant's duurzame ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketel nu ook beschikbaar als combiketel

       

Vaillant, al meer dan 140 jaar een innovator op het gebied van verwarmingstechnologie op gas, breidt zijn assortiment ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketels uit met een combiketelmodel, beschikbaar in twee vermogens: 35 kW (VCW 356) en 43 kW (VCW 436). De inmiddels vertrouwde energiezuinigheid, maximale flexibiliteit, geïntegreerde connectiviteit en onvergelijkbare duurzaamheid die de ecoTEC exclusive Green iQ biedt, is voortaan dus ook van toepassing op de productie van sanitair warm water voor huishoudelijk gebruik.

De extraCONDENS-functie zorgt bovendien voor 8% energiewinst per jaar in de productie van sanitair water, die onmiddellijk voelbaar zal zijn in de energierekening van de eindgebruiker.


Primus onder de condensatiegaswandketels

Het ontwerp van de ecoTEC exclusive combiketel voorziet in voorverwarming van het sanitair water vooraleer het de traditionele platenwarmtewisselaar bereikt. Aan de primaire warmtewisselaar zijn twee extra spiralen toegevoegd waar het binnenstromende sanitair warm water doorheen vloeit. Zo vangt dit water de restwarmte op uit de  rookgassen.

De combiketel beschikt bovendien over de extraCONDENS-functie: het ontwerp en de vormgeving van de primaire warmtewisselaar zorgen ervoor dat er een sterk condenserend effect optreedt wanneer het koude sanitair water er doorheen stroomt, vooraleer het in de platenwarmtewisselaar terechtkomt. De extraCONDENS-eigenschap draagt op die manier bij tot een bijzonder energiezuinige warmwatervoorziening.
Indrukwekkend debiet

Dankzij de uitbreiding van het assortiment is de ecoTEC exclusive nu verkrijgbaar in vier verschillende vermogens: 18 kW (VC 186), 30 kW (VC 286), 35 kW (VCW 356) en 43 kW (VCW 436).

Het grote vermogen van de twee nieuwe compacte modellen, 35 en 43 kW, resulteert in een indrukwekkend sanitair warmwaterdebiet. De ecoTEC exclusive VCW 356 geeft bij een ?T van 25K een debiet van 20,2 l/min. en de VCW 436 niet minder dan 24,8 l/min. (11,2 en 13,8 l/min. bij een ?T van 45K). Regendouches, douchezuilen of -cabines, meerdere aftappunten … deze modellen kunnen het probleemloos bolwerken. Met andere woorden: deze toestellen verzekeren heel wat warmwatercomfort, dat zich dankzij het grote modulatiebereik toch niet vertaalt in buitensporige verwarmingsconsumptie.


Vertrouwde energievoordelen

De ecoTEC exclusive maakt gebruik van het 'all-gas'-systeem: op basis van een permanente analyse van de rookgassen door de intelligente ‘all-gas’-sensor worden de pomp en de hydraulica aangestuurd. Dat zorgt voor een ruim modulatiebereik van 10 tot 100% en bijgevolg voor een beter rendement. Resultaat: een toestel dat soepel te bedienen valt en precies de warmte produceert die een aangename leefruimte vraagt, en dit zo budgetvriendelijk mogelijk.

De ‘all-gas’-sensor zet het toestel bovendien paraat voor de toekomst, want een ecoTEC exclusive-eigenaar hoeft zich alvast geen zorgen te maken over de overschakeling van L-Gas naar H-gas. Omdat de ‘all-gas’-sensor altijd voor de beste verbranding zorgt, gebeurt de overstap automatisch.*

Daarnaast ging extra aandacht uit naar zijn elektriciteitsverbruik: in waakstand overschrijdt die de 2 Wh niet, wat nog minder is dan het verbruik van een radio.

Met zijn energie-efficiëntieklasse A voldoet de ecoTEC exclusive aan de ErP-richtlijn. In combinatie met een eenvoudige modulerende regelaar kan deze zelfs klasse A+ behalen.


Afstandsbediening

De VR 900-internetmodule is standaard ingebouwd in de ecoTEC exclusive. In combinatie met de weersafhankelijke regelaar multiMATIC VRC 700 en de multiMATIC-app voor smartphone of tablet is het mogelijk om dit verwarmingssysteem comfortabel vanuit de zetel of eenvoudigweg vanop afstand te bedienen. De multiMATIC-app is gratis downloadbaar in de App Store of via Google Play.


Green iQ-label

Green iQ is het eerste label dat de Vaillant-producten onderscheidt die efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit optimaal weten te combineren. Dergelijke toestellen vergen een vernuftig ontwerp, van een uitzonderlijke kwaliteit en met een milieuvriendelijke en toekomstbestendige insteek.

De ecoTEC exclusive bestaat voornamelijk uit recycleerbare materialen en wordt op een maatschappelijk verantwoorde wijze in Duitsland gemaakt. Kortom, een uitermate duurzame verwarmingsketel.

Uw Green iQ testen? Op www.mygreeniq.com/nl komt u aan de hand van een selectie uit de 104 vragen van de Europese enquête te weten of u uzelf een Groene Superheld mag noemen, veeleer een Groen Groentje of een Groene Twijfelaar… of mogelijk zelfs een Groene Boef!

Meer informatie over de ecoTEC exclusive vindt u op www.vaillant.be/ecotecexclusive.Over Vaillant Group

Vaillant Group is marktleider in Europa en stelt wereldwijd 12.000 mensen tewerk binnen de sector van de verwarmingstechnologieën. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Remscheid, Duitsland. De groep, die in 2015 een omzet van 2,41 miljard euro boekte, besteedt heel wat aandacht aan onderzoek en ontwikkeling om steeds zo goed mogelijk aan de behoeften van de klant te kunnen beantwoorden. De afdeling O&O telt 780 medewerkers en is daarmee niet alleen een van de grootste, maar zeker ook een van de meest creatieve binnen de sector. Vaillant Group is eigenaar van meer dan 2.000 octrooien en dient er jaarlijks bijna 50 nieuwe in.
Over Vaillant Group België
Het Belgische filiaal van Vaillant Group dat actief is binnen het domein van de verwarmingstechnologieën is gevestigd te Drogenbos en stelt 428 personen te werk. Met een omzet van 141 miljoen euro in 2015 mocht de onderneming zich ook in België marktleider noemen.

Bron: Vaillant Datum: 21-10-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners