Vaillant Group ontwikkelt condensatieketel met Sti

Vaillant Group ontwikkelt condensatieketel met Stirlingmotor (HRe ketel)

Op termijn laat deze technologie toe om op duurzame wijze elektriciteit voor de eigen woning te produceren. Als wereldmarktleider in condensatieketels heeft de Vaillant Group zich tot doel gesteld om de leidende positie in te nemen in duurzame oplossingen voor het verwarmen, koelen en ventileren van woningen.

Vaillant Group ontwikkelt condensatieketel met Stirlingmotor (HRe ketel)

Op termijn laat deze technologie toe om op duurzame wijze elektriciteit voor de eigen woning te produceren. Als wereldmarktleider in condensatieketels heeft de Vaillant Group zich tot doel gesteld om de leidende positie in te nemen in duurzame oplossingen voor het verwarmen, koelen en ventileren van woningen.

Vaillaint - Ecotec Wandketel

Brandstofcel : doorgedreven onderzoek en ontwikkeling
Al sinds 1996 is Vaillant Group, als één van de eerste bedrijven in de branche, actief in de ontwikkeling van door waterstof aangedreven brandstofcellen, die woningen kunnen voorzien van warmte, warm water en elektriciteit. De ontwikkeling van de brandstofcellen is inmiddels in een vergevorderd stadium.
Op dit moment is Vaillant bezig de commerciële haalbaarheid te verbeteren en de levensduur van het gebruikte materiaal uitvoerig te testen. De marktintroductie van de brandstofcel laat daarom nog enige tijd op zich wachten. Door de ervaring die in de afgelopen 12 jaar is opgedaan, en gelet op de grootte van de afdeling Research & Development (450 medewerkers), mag men van Vaillant verwachten dat zij de eerste zullen zijn met een efficiënte en robuuste brandstofcel.

Wandketel met Stirling-technologie
Tot het zover is, heeft Vaillant Group zich, samen met het consortium Microgen Engine Company (MEC), voorgenomen om een condensatie wandketel te ontwikkelen die ook elektriciteit opwekt door middel van Stirling-technologie.
Vaillant Group is in het laatste stadium om een belang nemen in het consortium en zich te verbinden om deze micro warmtekrachttechnologie samen met MEC te ontwikkelen en vervolgens te integreren in de vertrouwde Vaillant HR-ketel. Tussen 2009 en 2010 worden in België een aantal testtoestellen van de eerste generatie geïnstalleerd. Daarna volgt een grootscheepse marktintroductie in 2011.

Paul De Groote, technisch directeur van Vaillant, legt uit :" Wij zien een grote toekomst voor dit type ketel. Op een eenvoudige manier, zal het mogelijk worden om met een condensatieketel, waarvan de degelijkheid reeds ruimschoots bewezen is, ook decentraal elektriciteit voor eigen gebruik te produceren. Dit terwijl de installatie van het toestel even eenvoudig is als de installatie van een gewonde condensatieketel."

De verwachting is dat deze nieuwe ketel een goed alternatief zal zijn voor de vertrouwde condensateketel omdat zij warmte en elektriciteit produceert op de plaats waar elektriciteit nodig is zodat er geen transportverliezen optreden. Dankzij de decentrale en zeer efficiënte parallelle opwekking van warmte en elektriciteit kunnen Stirling microwarmtekrachttoestellen (micro WKK's) een rendement van 125% halen, wat ongeveer 18 % meer is dan met een gewone condensatieketel. Zij zijn ook bijzonder milieuvriendelijk omdat de warmte die bij de opwekking van de elektriciteit door de Stirlingmotor vrijkomt, vrijwel volledig voor verwarming van warm water in de woning wordt aangewend. Hierdoor produceert dit soort elektriciteitsopwekking veel minder kooldioxide (CO2) dan conventionele opwekking in elektriciteitscentrales.

Over Vaillant Group
De Vaillant Group stelt wereldwijd meer dan 10.100 medewerkers te werk in de sectoren van verwarmingstechnologie, en huishoudelijke producten (Abru). De hoofdzetel is gevestigd in Remscheid, Duitsland. De groep heeft een omzet van ongeveer 2,5 miljard euro. Onderzoek en ontwikkeling om steeds beter te beantwoorden op de behoeften van de klant is zeer belangrijk voor de groep. De R&D afdeling is met 350 medewerkers één van de grootste maar vooral creatiefste in de sector. Vaillant heeft talrijke patenten en meldt er jaarlijks ongeveer 100 nieuwe aan.
Over Vaillant België
Het Belgische filiaal van Vaillant verwarmingstechnologieën ligt in Drogenbos en heeft 107 mensen in dienst. Vaillant is 60 jaar aanwezig op de Belgische markt en groeide uit tot marktleider met een omzet van 48 miljoen euro.

Bron: Luna
4/04/2008

Bron: Luna Datum: 04-04-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 15°C

Max. 19°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners