Verlenging uitvoeringstermijnen winterweer

Verlenging uitvoeringstermijnen winterweer

  

De Confederatie Bouw heeft er bij de eerste minister op aangedrongen om door middel van een omzendbrief de winter van 2012-2013 als uitzonderlijk te erkennen. Het uitzonderlijke karakter van de winter kan aanleiding geven tot de toepassing van het artikel 16, § 2 van de algemene aannemingsvoorwaarden.

Verlenging uitvoeringstermijnen door winterweer

Dat artikel vermeldt dat de aannemer bij onvoorziene omstandigheden kan vragen om een verlenging van de uitvoeringstermijnen.

Door de uitzonderlijke weersomstandigheden en de gevolgen op het terrein worden bijna alle bouwbedrijven geconfronteerd met een totaal overhoop gehaalde planning. Sommige bedrijven komen zelfs in grote financiële problemen doordat het werk maanden stil ligt. De Confederatie hoopt dus dat alle opdrachtgevers het nodige begrip aan de dag zullen leggen en akkoord zullen gaan met een verlenging van de uitvoeringstermijnen.

Er is eigenlijk geen twijfel meer dat de winter van 2012-2013 uitzonderlijk was zowel in termen van duur als van intensiteit.De voorbije winter scoorde op 28 maart al ongeveer 50 % hoger dan het gemiddelde (42 weerverletdagen tegenover 28 gemiddeld). Ook het KMI heeft deze winter gecatalogeerd als kouder en natter dan normaal.


Verlenging uitvoeringstermijnen door winterweer

Tevens is het afsluitverbod voor aardgas en elektriciteit de derde keer verlengd
Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche heeft de periode waarin er geen gezinnen van elektriciteit en gas mogen worden afgesloten voor de derde keer dit jaar verlengd. Omdat de weervoorspellingen aanhoudende koude aangeven, wordt de winterperiode opnieuw met twee weken uitgebreid tot en met 15 april.
Normaal mag tussen 1 december en 1 maart niemand worden afgesloten van gas en elektriciteit, om te voorkomen dat mensen in de winterperiode in de kou komen te zitten. Als minister van Energie kan Van den Bossche die periode verlengen wanneer de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.Bron: Confederatie Bouw Datum: 12-04-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 32°C

Max. 34°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners