Tips van Kärcher om het huishouden

Tips van Kärcher om samen met je partner het huishouden te doen

   

De ramen wassen, het stof afnemen, de was doen – wie doet wat in een relatie? Voor veel koppels zijn de huishoudelijke taken een bron van conflict. Op de dagen van de grote schoonmaak leidt dat vaak zelfs tot verhitte discussies. Met deze 4 tips van Kärcher kan u in perfecte harmonie uw interieur schoonmaken.

Tip n°1

Wees om te beginnen verdraagzaam. Niet iedereen heeft immers dezelfde zin voor orde en properheid. In een relatie is het dus heel belangrijk om compromissen te sluiten waarbij iedereen zich goed voelt. En de enige manier om misverstanden en ergernissen te voorkomen, is erover te praten. Dat betekent ook dat men de problemen onmiddellijk ter sprake moet brengen, zonder te wachten tot ze zich opstapelen. Discrete opmerkingen  zoals “er zou best eens gestofzuigd mogen worden” helpen het werk meestal niet vooruit.


Tip n°2

Om elke discussie te vermijden, raden wij u aan de taken evenwichtig te verdelen. Daarom is het goed te weten welke taken uw partner het liefst doet. Volgens een enquête houden mannen er bijvoorbeeld minder van dan vrouwen om de badkamer te poetsen. Daarentegen hebben vrouwen een grotere hekel aan het lappen van de ramen dan mannen. Ieder koppel moet nochtans zelf beslissen hoe ze de huishoudelijke taken verdelen. Wanneer bepaalde taken door geen van beide partners graag gedaan worden, kunnen ze ook om beurt worden uitgevoerd door één van beiden of kan erom geloot worden.


Tip n°3

Er is nochtans één punt waarover zowel mannen als vrouwen het eens zijn wat de huishoudelijke taken betreft : 65% vindt poetsen niet leuk, maar ziet het als een noodzakelijk kwaad. Hoe sneller het werk gedaan is, hoe beter dus Het gebruik van goede apparaten kan hierbij dus zeker nuttig zijn. De nieuwe Floor Cleaner van Kärcher bijvoorbeeld zorgt voor waardevolle tijdwinst, omdat dit toestel stofzuigt en dweilt in één keer. En nog een ander voordeel: werken met het juiste toestel gaat niet alleen veel sneller, maar kan zelfs plezierig zijn.


Tip n°4

Niet alleen het gebruik van de juiste technologie, maar ook samen aan de slag gaan kan het huishouden aangenamer maken. Waarom niet ieder weekend samen de schoonmaak doen? Zo kunnen partners elkaar motiveren en tegelijk samen tijd doorbrengen. Een goede coördinatie en teamwork leveren snel resultaat op: van zodra de ene zorgvuldig van hoog naar laag het stof van de meubelen heeft afgenomen, volgt de andere met de stofzuiger. Een methode die garant staat voor een snelle en gestructureerde schoonmaak van het interieur.

Bron: Kärcher Datum: 25-02-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners