The Mills op Molenveld Noord in Edegem

The Mills op Molenveld Noord in Edegem

  

Projectontwikkelaars Condominium uit Antwerpen en Cores Development uit Wilrijk starten de verkoop van The Mills, een nieuwbouwproject op het gebied Molenveld-Noord in Edegem. The Mills maakt deel uit van een woongebied van acht hectaren en bestaat uit zes kleinschalige residenties met in totaal 153 stijlvolle en betaalbare appartementen.

Nieuwbouwproject The Mills op Molenveld Noord in Edegem

Ondergronds wordt een parkeergarage met 235 plaatsen voorzien. Ook het Assisted Living-concept van Cores Development is geïntegreerd, waarbij de toekomstige bewoner de mogelijkheid heeft zijn appartement levensbestendig uit te rusten zodat hij er zo lang mogelijk kan blijven wonen.

Op de terreinen waar vroeger de depots van supermarktketen GB lagen, op het gebied Molenveld-Noord in de Drie Eikenstraat Edegem, zal vanaf voorjaar 2013 een nieuwe woonwijk verrijzen. Projectontwikkelaars Condominium uit Antwerpen en Cores Development uit Wilrijk kregen eind oktober groen licht voor de aangevraagde bouwvergunning. The Mills maakt deel uit van een woongebied van acht hectaren waarvan één hectare voorbehouden is voor een park dat aansluit op de achtergelegen verkaveling. Op 8 december zal het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Edegem de eerste spadesteek geven voor het noordelijk terrein waar The Mills deel van uitmaakt en eveneens het reeds afgewerkte zuidelijk terrein feestelijk openen met een inwandeling.


Nieuwbouwproject The Mills op Molenveld Noord in Edegem

Er waait een nieuwe wind door Edegem
Met het project ‘The Mills’ laten Cores Development en Condominium een nieuwe wind waaien door de Drie Eikenstraat in Edegem. De projectontwikkelaars zullen zes stijlvolle gebouwen neerzetten met veel groenruimte voor wie wil wonen in een rustige omgeving. De appartementen in ‘The Mills’ tellen één, twee of drie slaapkamers en variëren tussen 65 en de 150m_. De bovenste verdiepingen zijn penthouses met ruime terrassen. De bewoners van ‘The Mills’ kunnen genieten van privé-tuinen geïntegreerd in de groenaanleg. En ook in dit project wordt het ‘Assisted Living’-concept aangeboden, een combinatie van een aantal technische ingrepen en een aanbod diensten die het appartement levensbestendig maken.


Nieuwbouwproject The Mills op Molenveld Noord in Edegem

Een strakke, moderne bouwstijl van M_ Architecten
De gebouwen werden ontworpen door Philip Mortelmans, architect van het Antwerps architectenbureau M_ Architecten. Zij opteerden voor een strakke bouwstijl waarin terrassen en overkragingen voor ritmische accenten zorgen.
“Het project The Mills is volumearchitectuur waarbij we de volumes zo rank mogelijk in elkaar laten overvloeien”, aldus Philip Mortelmans. “We hebben getracht om een onderscheid te maken tussen de sokkel van het gebouw en de terrassen, deze laatste hebben een andere kleur en textuur gekregen. Tussen de gebouwen liggen groenperken waar we mooie kijktuinen voorzien, dit zijn gemeenschappelijke groenzones waar iedereen van kan genieten zonder veel zorgen over onderhoud. De gelijkvloerse appartementen beschikken over een privaat terras en een grasperk dat aansluit op het gemeenschappelijk groen.” In het voorjaar van 2013 zou de bouw kunnen starten en tegen begin 2015 volgt de oplevering van de eerste appartementen. De verkoopprijs van een sleutel-op-de-deur eenslaapkamerappartement start vanaf 149.500 euro*, een appartement met twee slaapkamers begint bij 164.500 euro* en een met drie slaapkamers start bij 269.500 euro* (de aankoop geniet de bescherming van de wet Breyne).


Nieuwbouwproject The Mills op Molenveld Noord in Edegem

Omwille van de massale interesse startte Cores Development enkele weken geleden reeds de voorverkoop op voor de eerste fase van het project. Al 50% van de appartementen vond tot op heden een eigenaar.


Nieuwbouwproject The Mills op Molenveld Noord in Edegem

Zorg- en comfortdiensten op maat – voor wie dat wenst
Deze optie bundelt een aantal technische ingrepen met een aanbod diensten die het mogelijk maken het appartement aan te passen aan veranderende leefomstandigheden en zo lang mogelijk te genieten van het thuis wonen. Uit studies is gebleken dat de vergrijzing in Edegem ook sterk toeslaat en veel lokale inwoners proactief uitzien naar een meer comfortabele, energiezuinige en beter uitgeruste woning.

Het optionele pakket ‘Assisted Living van Cores Development’ speelt hier op in: elk appartement kan uitgerust worden met zo’n pakket. ‘Assisted Living’ bestaat uit een noodoproepsysteem waarmee je meteen hulp kan inschakelen als dat nodig is, een optimalisatie van de circulatie in het appartement, een toonzaalbegeleiding voor wie bij de afwerking van de wooneenheid graag begeleid wil worden en een upgrade van de technieken en sanitaire toestellen. Het prijskaartje van dit optiepakket bedraagt 4.100 euro (excl. BTW).
Naast de vaste diensten - de woonassistente en het noodoproepsysteem - biedt The Mills ook facultatieve comfort- en zorgdiensten. Er is een maaltijdenservice, een poets-, strijk- en boodschappendienst, een persoonlijke service voor wie behoefte heeft aan een kapper, een pedicure of een manicure, een afdeling thuisverpleging en een noodverpleging. Daarmee hebben oudere bewoners die daar behoefte aan hebben, alle comfort- en verzorgingsdiensten bij de hand.


Bekijk de website van dit project op: www.themills.be


* vermelde prijzen zijn excl. BTW, registratie en notariskosten,…Bron: Condomium en Cores Development Datum: 14-12-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners