The Lighting Bible 12 van Delta Light

The Lighting Bible 12 van Delta Light

      

The Lighting Bible mag dan aan zijn 12e editie toe zijn, de catalogus blijft verrassen. Met meer dan 1.000 pagina’s nieuwe ontwerpen, toepassingen, technische innovaties en projectfoto’s uit de hele wereld komt Delta Light erg ambitieus uit de hoek. De vernieuwende verlichtingsoplossingen kregen alvast een unieke, transparante cover mee.

Jan Ameloot, Managing Director van Delta Light®: "De nieuwe collectie focust op lichteffecten, maar ook op nieuwe vormen, technologieën, installatiemethodes en veelzijdigheid in toepassing. Met The Lighting Bible® 12 willen we architecten en ontwerpers een uitgebreide toolbox aanreiken voor creatieve en multifunctionele verlichtingsideeën."


Nieuwe verlichtingscollecties

Superloop?
De nieuwe Superloop-productlijn bestaat uit een uitgebreid assortiment ronde en rechte slanke vormen, voor een waaier aan verlichtingsmogelijkheden. Superloop kan functioneel toegepast worden door verstelbare Spy-modules op de ronde, rechthoekige of vierkante basis te monteren. Of eerder decoratief door de lichtcirkel horizontaal te plaatsen. Of als eyecatcher door Superloop verticaal te hangen.

Splitline Magnetic
?Splitline Magnetic is de nieuwste telg van de veelzijdige Splitline-profielen. Een magnetisch en op maat gemaakt profiel werd aan de collectie toegevoegd. Met de Splitline M worden de mogelijkheden voor dynamisch en gepersonaliseerd gebruik nog groter. Afhankelijk van de ruimte, kan je flexibel lichtelementen toevoegen, verwijderen of aanpassen. Dankzij de handige ‘plug & play’ zijn complexe technische tussenkomsten overbodig.

Sneak-r?
Met een wallwash-lichteffect kan je een project upgraden, verfijning toevoegen of een detail in interieurontwerp uitlichten. Sneak-r is het nieuwe wallwash-assortiment in de collectie van Delta Light®, waarmee je diepte in een kamer kan creëren via een gelijkmatig verlichte muur.

Tweeter M?
Tweeter is een vaste waarde binnen Delta Light®. Nieuw in het assortiment is de miniversie Tweeter M, die ook gebruik maakt van het door Delta Light® ontwikkelde Ex-centric Rotation System® (ERS). Typisch hierbij is de asymmetrische scharnierverbinding die in een vloeiende beweging buitengewone draai- en kantelbewegingen mogelijk maakt.

Stig?
Speelse vormgeving gecombineerd met een opvallend lichteffect. Stig presenteert zich als een minirobot en onderscheidt zich met een strakke lichtlijn. Deze kleine helm verbergt 6 tot 8 W, gecombineerd met een lens, achter een opalen diffuser. De lichtlijn die Stig creëert, laat je toe om contouren te accentueren, paden te verlichten, looplijnen aan te geven of decoratieve lichteffecten aan te brengen.

Montur R & SQL
?Met Montur geeft Delta Light® zijn eigen interpretatie van een archetypisch design: een lichtbron die vervat zit tussen de ribben van een kubus of cirkel. Montur R & SQL zijn er in een binnen- en buitenversie, als grond-, wand- en plafondarmatuur. De reeks voelt zich thuis in landelijke maar ook hedendaagse settings en leent zich voor hotels en publieke gebouwen.

CTRL DELTA & Smart 48, nieuwe bedieningstechnologie
CTRL DELTA en Smart 48 zijn twee innovaties ontwikkeld door het eigen R&D-team van Delta Light®. Met de CTRL Delta draadloze dimtechnologie kan je dimbare verlichtingselementen via mobiele toestellen (Apple of Android) bedienen. Je hebt geen nieuwe bedrading, schakelaars, apparaten of netwerken meer nodig. Plug de verlichtingsarmatuur in en koppel hem aan je smartphone of tablet.

XY180 van OMA?XY180
is een 3-delige collectie verlichtingselementen ontworpen door OMA. De collectie ontstond uit een fascinatie voor punten, lijnen en oppervlakken; belangrijke elementen in het discours van de architectuur. De vloer-, wand- en plafondverlichting is bedoeld voor zowel individuele als gedeelde werkruimtes, maar kan ook toegepast worden in residentiële en openbare binnenruimtes.

Polesano van Dean Skira?
Polesano van Dean Skira is een gloednieuw concept, specifiek ontworpen voor een stedelijke omgeving: voetpaden, straten, parken, pleinen en landschappen. Het geeft de designer alle vrijheid om zijn eigen set optische kenmerken te creëren, terwijl hij over de hele lijn dezelfde esthetiek aanhoudt, ongeacht de specifieke omgeving. De modulaire en flexibele samenstelling geeft de designer persoonlijke betrokkenheid om binnen de bestaande vorm van dit ‘instrument’ zijn unieke set verlichtings- of andere elementen te creëren. Het integreren van videobewaking, wifi, luidsprekers of andere relevante elementen wordt de volgende stap in de ontwikkeling van Polesano.

Butler van Arik Levy?
Arik Levy presenteert nieuwe toevoegingen aan de Butler-lijn. De inspiratie voor de Butler-collectie was een samenloop van verschillende elementen, en een fysieke metafoor. Enerzijds is er de herinterpretatie van een welbekend archetype, de meest voor de hand liggende klassieke lampenkap zoals wij die kennen. Toevallig fietste Arik jaren geleden door Parijs langs een grote stapel gevouwen papier, gebruikt om stoffen te plooien voor de bekende plissétechniek, een klassieker in de mode.

Butler Strap?
Dit is een verlichtingstoepassing die past bij ons dagelijkse leven en een invloed zal hebben op de manier waarop we dingen doen. Het product past op elk verticaal oppervlak, zoals bomen, pilaren of gebouwen.

Butler Floor Triplet
is een reeks Butlers die als groeiende paddenstoelen op één basis gemonteerd zijn die op een enkele stroombron aangesloten is, waardoor het product makkelijker geïnstalleerd kan worden.

Butler Chandelier
?is de enige echte kroonluchter voor buiten. De lampen zijn gemonteerd op een mooi profiel waarin de elektriciteitskabels zitten en de lichtkoppen als een kroon in de lucht tilt. Zijn gewicht fungeert als een basis die zichzelf in evenwicht houdt. Dit object geeft de ruimte een warme gloed en geeft je zelfs in de buitenlucht het gevoel dat je je in een kasteel bevindt.

Bron: Delta Light Datum: 02-07-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners