Profel Stratolo - het stalen raam…in aluminium

Terug van weggeweest: het stalen raam … Profel Stratolo aluminium

    

Een nostalgische knipoog die kan tellen op de 70e verjaardag van Profel. Op Batibouw viert de Belgische marktleider in buitenschrijnwerk deze mijlpaal met een unieke lancering: het Stratolo-raam. Een perfecte kopie van het authentieke stalen raam van weleer, maar met alle troeven van de eigentijdse variant in aluminium. Op Batibouw krijg je de primeur van dit ultraslanke profiel.

Sterk staaltje vakmanschap

Met een raamvleugel afgewerkt met uiterst fijne schuine zijden, zou je zweren dat je de stopverf van de oorspronkelijke stalen ramen ziet. En ook de typische glasverdelingen brengen de industriële look helemaal terug. Profel heeft niets aan het toeval overgelaten om zijn hedendaagse Stratolo-raam in aluminium amper te kunnen onderscheiden van een oud stalen raam.

Daarbij getuigt het ultraslanke design – een van de meest verfijnde en minimalistische ‘steellooks’ op de Belgische markt – van een sterk staaltje vakmanschap. De perfecte productlancering ook om 70 jaar Profel te vieren. Het Belgisch-Limburgse familiebedrijf startte in 1948 met stalen ramen en pionierde in de jaren zestig met de productie van aluminium ramen. Vandaag biedt Profel ramen en deuren aan in aluminium, pvc en hout.


Nostalgie met hedendaags comfort

Met het slanke Stratolo-raam, dat tot de Recto80-reeks behoort, inspireert Profel alle bouwers en verbouwers die houden van subtiele profielen met een strak uitzicht. Deze elegante aluminium ramen worden steeds meer toegepast, zowel om effectief oude stalen ramen te vervangen als om klassieke en moderne woningen een charmante retrotoets te geven.

Met eigentijdse prestaties, uiteraard. Het Stratolo-raam heeft een ingenieus binnenwerk en koppelt daardoor moeiteloos comfort aan veiligheid en duurzaamheid. Ideaal ook voor bijna-energieneutrale woningen dankzij de uitstekende isolatiewaardes. Het raam wordt standaard geleverd met dubbel glas, maar ook drievoudig glas is mogelijk. Ook wat de kleur betreft, biedt Profel een waaier van oplossingen – met eenzelfde of verschillende kleur voor de binnen- en buitenzijde.


Enkele technische kenmerken:

  • ultraslank: kaderhoogte is 4,7 cm en zichtbare vleugelhoogte slechts 1,85 cm.
  • kruisverdelingen: aan de buitenzijde trapeziumvormig, aan de binnenzijde smal en vlak of trapeziumvormig
  • geen zichtbare rubbers, geen zichtbare afwatering, geen glaslatten
  • isolatie BEN-ready
  • binnenwerk met 3 dichtingen voor optimale thermische en akoestische prestaties
  • 10 jaar fabrieksgarantie

Bron: Profel Datum: 28-01-2018

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners