De Smart Mirror van Alke

De Smart Mirror van Alke

     

Koppel eens een iPhone aan je spiegel. Baden met je favoriete muziek op zorgt voor een bruisende start. Dat weet ook badkamerspecialist Alke, die uitpaktte met een multifunctionele wellness-kast: de Smart Mirror.

Smart Mirror van Alke

Naast de heldere sound van je radio, smartphone of mp3-speler heeft de kast ook een klok, een temperatuursensor en een milieuvriendelijke sfeer- en taakverlichting aan boord. Aangedampte spiegels? Vergeet het. Automatische spiegelverwarming zorgt ten allen tijde voor een helder oppervlak. Voor nog meer comfort is er als optie ook een in de vloer weggewerkte weegschaal.

Badkamers staan meer dan ooit in het teken van relaxatie. Maar aangepaste meubels zijn een zeldzaamheid, zeggen zaakvoerders Koen en Mieke De Keyzer. “We hebben onze Smart Mirror ontwikkeld samen met het designbureau Pilipili uit Kortrijk. Noem het gerust een wereldprimeur. Nog nooit had een spiegelkast in deze prijsklasse zoveel functies aan boord, terwijl hij ook nog eens voldoet aan de strengste normen op het vlak van elektrische veiligheid in vochtige ruimtes.”


Smart Mirror van Alke

Muzikale noot
Met de Smart Mirror heb je vlot toegang tot verschillende geluidsbronnen. Rechts zit er een audio-jack voor radio’s, smartphones en mp3-spelers. Achteraan is er een RCA-connector om het centrale hifi-systeem of een bluetooth-module aan te sluiten. “We werken zoveel mogelijk met modules. Zo kun je het systeem makkelijk aanpassen aan nieuwe standaarden. Maar als basis is de Smart Mirror uitgerust met twee hoogwaardige luidsprekers en een oerdegelijke versterker.” Ook handig: open de centrale spiegel en je vindt een opbergvak voor een iPod.

Sfeer- en taakverlichting
Een rij witte leds in de luifel zorgt voor licht dat egaal gespreid is en in tegenstelling tot halogeenlampen geen harde slagschaduw werpt. Ideaal dus om make-up aan te brengen. Ook onderaan de spiegel zit energiezuinige ledverlichting. Dit keer als sfeerschepper. Het indirecte licht op de wand resulteert in een zachte gloed, voor extra gezelligheid.


Smart Mirror van Alke

Gebruiksgemak en comfortfuncties
De Smart Mirror zit vol toptechnologie maar is eenvoudig te bedienen. Alle instellingen, van het aanpassen van het volume tot het bijregelen van de lichtsterkte, gebeuren via het multifunctionele display in het middelste spiegelpaneel. Onderaan het paneel zit een bewegingssensor. Is de sensor actief, dan worden de sfeer- als taakverlichting automatisch in- en uitgeschakeld.

Ook interessant is de vochtdetectie. Tussen de glaslagen van de spiegels is een microscopisch dunne verwarmingsmat aangebracht. Maar alleen als het spiegeloppervlak dreigt te beslaan, als gevolg van de waterdamp, schakelt de vochtdetectie de verwarming in. Makkelijk en energiezuinig.

Als optie beschikt de Smart Mirror over een in de vloer weggewerkte weegschaal die via databekabeling is verbonden met de multifunctionele display. En wie het summum van comfort wil kiest de domoticamodule, waarmee je de spiegel aansluit op een alles-uit-toets. Een druk op de knop en alle verlichting in huis – inclusief de spiegel – wordt uitgeschakeld.


Smart Mirror van Alke

Praktische info:
De Smart Mirror is er in twee uitvoeringen. Naast de multifunctionele wellness-kast, met drie afzonderlijke dubbelzijdige spiegeldeuren en glazen leggers, is er het multifunctionele spiegelpaneel met één groot spiegeloppervlak. Beide zijn te verkrijgen in 8 basiskleuren en 15 kleuren uit de designers collection.

-Richtverkoopprijs Smart Mirror of multifunctioneel spiegelpaneel (exclusief btw): van 2.542 euro (80 x 56 cm) tot 2.982 euro (200 x 56 cm)

-Richtverkoopprijs Smart Mirror multifunctionele wellness-kast (exclusief btw): van 3.061 euro (90 x 56 x 17,5 cm) tot 3.209 euro (180 x 56 x 17,5 cm)

-Verkrijgbaar via speciaalzaken onder private label Alke en in eigen winkels in Menen, Roeselare, Sint-Martens-Latem onder de naam Dekeyzer Keukenarchitectuur


Over Alke – Groep DE KEYZER
De groep DE KEYZER is een familiebedrijf uit Menen, gespecialiseerd in sterk gepersonaliseerde inrichtingen voor badkamers en keukens maar ook maatwerk op projectbasis. Bijvoorbeeld voor schepen. Het ontwerp, de productie en distributie gebeuren zoveel mogelijk onder eigen dak en met eigen vakmanschap. Dit op basis van industriële, grotendeels geautomatiseerde processen.Bron: Alke Datum: 07-11-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners