Slimme Pelletkachel van Flam

Slimme Pelletkachel van Flam

     

De Flam 8 is een houtpelletkachel die op de omgevingstemperatuur automatisch reageert en zo een pak brandstof (en energie) bespaart. “Omdat hij ook veel stiller en via touchscreen makkelijk regelbaar is, kan de pelletkachel nu écht wedijveren met elk soort verwarming”, klinkt het bij producent Flam in Sint-Truiden. Andere blikvanger van de najaarscampagne is de kleinere variant van de Largo+, het topmodel van de multibrandstofhaarden. Laat die winter maar komen!

Slimme Pelletkachel van Flam

Houtpellets zijn de meest economische verwarmingsoplossing van het ogenblik. De vraag ernaar stijgt, “maar de meeste pelletkachels hebben nog af te rekenen met een paar tekortkomingen”, zegt Philippe Jalon, technisch directeur van Flam. “De warmteafgifte is te vaak alles-of-niets en de fakkelachtige vlam doet onnatuurlijk aan. De ventilator, trillingen en pellettoevoer maken lawaai. Kortom, hoog tijd om tabula rasa te maken en de pelletkachel opnieuw uit te vinden, maar dan wel met het gebruikerscomfort centraal. De Flam 8 is zo ontwikkeld: hij past zich aan de gebruiker aan, en niet omgekeerd.”


Slimme Pelletkachel van Flam

Duurzaam comfort De Flam 8 is op alle vlakken een buitenbeentje, zelfs in het topsegment waarin hij nu met stip binnenkomt. Met een vermogen van maximaal 8 kW is hij perfect afgestemd op de lagere vermogensbehoeften in onze steeds beter geïsoleerde woningen, en zelfs ideaal als hoofdverwarming in lage-energie- en passiefwoningen. Grote innovatie is de technologie, die op de omgevingstemperatuur reageert en zich automatisch aan de warmtevraag aanpast.


Slimme Pelletkachel van Flam

Philippe Jalon: “Je verspilt geen pellets meer en bespaart zo 40% tegen traditionele pelletkachels. Je kan 7 verschillende tempraturen programmeren in 24 uur. En zelfs op 80% van het vermogen hoor je niets door de optimale integratie van convectie en ventilatie. Een 4.3” touchscreen zorgt voor regeling, overzicht en programma’s. Net zoals elke moderne verwarming.” Om deze charmante warmtebeleving compleet te maken, kan je als afwerking kiezen uit een aantal toffe kleuren: antraciet, wit, fusion groen, chocolade, framboos en zand.


Slimme Pelletkachel van Flam

De ‘Flam-look’ slaat aan
Naast de pelletkachel blijft Flam inzetten op het strakke design van de nieuwe generatie inbouwtoestellen zoals de multibrandstofhaard Largo+ en de gashaarden Terra en Kwadra. “Mensen kennen Flam vooral omwille van onze levenslange kwaliteitsbelofte, maar zijn altijd weer verrast door het moderne design. De nieuwe Flam-look is strak, eigentijds en past naadloos in de hedendaagse interieurs. Er is nog weinig van het metalen frame of de gietijzeren roosters zichtbaar, terwijl het vlammenspel niet meer van echt te onderscheiden is”.


Slimme Pelletkachel van Flam

De Largo+ is de technologisch meest geavanceerde multibrandstofhaard van Flam. Via een superieure verbrandingstechniek kan je er zowel steenkool, hout of alternatieve organische biomassa in kwijt. “Een prachtig schouwspel van 100 of 110 cm breed, maar de trend gaat naar compacter wonen en niet iedereen heeft een zee van ruimte. Daarom is deze topper nu ook beschikbaar in de afmeting 90/48, 70/48 en 70/68 (b x h in cm)”, besluit Jalon.

FLAM zet het najaar in met een korting van 100 euro op elke Flam. Kijk op www.flam.be

Bron: Flam Datum: 08-09-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners