Slimme eco-oplossingen voor bouwers

Slimme eco-oplossingen voor bouwers

     

Wie plannen heeft om te bouwen of te verbouwen hoeft niet te aarzelen. Zeker niet omwille van de nieuwe eco-maatregel van de Vlaamse regering die vanaf 1 januari 2014 extra verplichtingen oplegt. Nu al zijn er slimme oplossingen voor snelle beslissers. “Door de historisch lage rentevoeten is dit het uitgelezen moment om bouwplannen uit te voeren.

Wat brengt een spaarboekje nog op? De investering in je droomhuis uitstellen kost alleen maar extra geld. Wie vandaag 10.000 euro op de bank laat staan, verliest bijna 100 euro per jaar”, zegt Kris Leirs, managing director van Woningbouw Verelst.

Vanaf januari 2014 mag je geen huis meer bouwen zonder systeem om zelf hernieuwbare energie op te wekken. Tot nu bleven de voorwaarden beperkt tot isolatie- en ventilatienormen, maar vanaf 2014 komt daar een verplichting bovenop: actieve energieproductie. Wie een woning wil bouwen of verbouwen krijgt de keuze uit zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp, een biomassaketel of participatie in een buurtproject dat energie opwekt. Nog strenger isoleren, is het enige alternatief voor wie niet in zo’n systeem wenst te investeren.


Eco Oplossingen van Woningbouw Verelst

Volgens Bruno Janssens, commercieel directeur van Woningbouw Verelst, schrikt de nieuwe maatregel van de Vlaamse regering kandidaat bouwers en verbouwers af om vandaag hun droomproject te realiseren en te investeren in vastgoed . “En dat is nergens voor nodig. Op dit moment kunnen wij woningen bouwen die helemaal zijn aangepast aan de nieuwe wetgeving. Wie met plannen voor een droomhuis rondloopt, moet zich wel snel en goed laten informeren. Vandaag nog kiezen voor centrale verwarming met fossiele brandstoffen bijvoorbeeld is een slechte investering. Nu moet je vooral denken aan zonneboilers en alternatieve warmtebronnen.

Kortom: wie nu beslist wint dubbel. De bouwer of verbouwer maakt geen onnodige kosten en genieten bovendien van de historisch lage rentevoet. Het is toch te gek voor woorden om die voordelen te negeren?”

Meer Info: www.verelst.beBron: Verelst Datum: 12-11-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners