Sigma Coatings inspireert

Sigma Coatings inspireert met veelzijdige kleur van het jaar

      

De NCS-kleur S 3020-R70B. Een beetje paars, een beetje grijs en een vleugje blauw maar vooral dé trendkleur van Sigma Coatings voor 2017. Met deze kameleonkleur van het jaar reikt Sigma Coatings een wereld van inspiratie aan: van speels en elegant tot rustig en mysterieus.

Hoe ontstaat de kleur van het jaar?

Elk jaar kiest PPG, wereldspeler in coatings, de kleur van het jaar. Meer dan 20 kleurexperts uit de hele wereld, gespecialiseerd in verschillende sectoren, bespreken de laatste trends in interieur, maar ook in andere sectoren als in elektronica en de automotive wereld. Het resultaat is een breed gedragen kleurexpertise waarmee PPG in tal van industrieën de toon kan zetten.

Voor 2017 viel de keuze van PPG unaniem op Violet Verbena. Deze kleur van het jaar houdt het midden tussen paars en grijs en gaat als een kameleon op in zijn omgeving. Gecombineerd met donkere neutrale tinten, speelt Violet Verbena zijn grijze ondertonen uit, in combinatie met wittinten zijn paarse kant.


Deze veelzijdige en unieke kleur is door Sigma Coatings doorvertaald naar dé trendkleur van het jaar voor de Europese markt: NCS-kleur S 3020-R70B. En komt hiermee zowel de particuliere markt tegemoet (speels en verrassend in een kinderkamer) als de projectmarkt (netjes en rustgevend in ziekenhuizen bijvoorbeeld). Deze trendkleur van Sigma Coatings combineert ook in stijl het beste van twee werelden: kleurrijk genoeg om een statement te maken, neutraal genoeg om breed toe te passen.

Fabienne Bruyninckx: “De trendkleur van het jaar van Sigma Coatings heeft iets nostalgisch en iets eigentijds. Dit paarsgrijs telt heel wat nuances en zien we zowel op de catwalk als in het interieur opduiken. De kleur gaat mee met de veranderende denkwereld: het vertrouwde wordt uitgedaagd, ideeën worden gevormd rond gender, relaties, werk & wonen. Zo wordt vandaag makkelijk een balans gezocht tussen introvert en extravert, tussen mannelijk en vrouwelijk, jong en oud, werk en ontspanning. In de trendkleur wordt grijs vermengd met violet en een vleugje blauw en weerspiegelt zo die middenweg. De vermenging van rustig grijs en tintelend violet toont ook een ideale balans.”

De trendkleur van het jaar volgt ook onze evolutie in lifestyle. “ Er is een verschuiving van een Boheemse levensstijl naar nieuwe ervaringen opdoen en meer bewust leven, met ruimte voor mystiek en spiritualiteit en een fascinatie voor het universum. Zo voelen we ons vandaag aangetrokken tot ‘galactische’ donkere kleuren – diep paars, blauw en grijs vloeien knap in elkaar over en creëren een intrigerende futuristische vibe.”

Kijk voor meer info op www.sigma.be.

Bron: Sigma Coatings Datum: 21-10-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners