Sectoraal voorakkoord voor Bouwsector

Sectoraal voorakkoord voor Bouwsector

Er is een voorakkoord tussen de sociale partners van de bouwsector. Het akkoord is van toepassing op 26.000 bouwbedrijven en 180.000 arbeiders en betreft de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de jaren 2011-2012.

Sectoraal Voorakkoord in de Bouwsector

Concreet betekent dit onder andere dat de lonen met 0.3% verhoogd worden vanaf 1 januari 2012. Er is eveneens een aanpassing aan de mobiliteitsvergoeding.

Ook werd overeengekomen dat het Fonds voor Bestaanszekerheid zijn deficit moet wegwerken. In dat opzicht moet er onderzocht worden of er excessen bestaan of oneigenlijk gebruik van de stelsels van bestaanszekerheid. De sector gaat ook na of er één paritair comité kan komen voor alle werknemers van een bouwbedrijf. En de strijd tegen sociale fraude wordt opgevoerd.

De twee ondernemersorganisaties uit de bouw, de Confederatie Bouw en Bouwunie, zijn verheugd dat na moeilijke en lange onderhandelingen een evenwichtig akkoord uit de bus is gekomen. Zij vragen nu ook dat de overheid eindelijk werk maakt van de strijd tegen de georganiseerde sociale fraude in een nationaal en Europees perspectief.Bron: VCB en Bouwunie Datum: 18-05-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 23°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners