Nieuwe generatie raamsystemen

Nieuwe generatie raamsystemen

     

Sapa Building System, producent van aluminium systemen voor ramen, deuren en veranda’s, nodigt (ver)bouwers uit om op Batibouw zijn nieuwe innovaties te komen ontdekken. Want er is heel wat nieuws onder de zon. Met als blikvanger een revolutionair aluminium passiefraam, valt meteen op hoe je vandaag een uiterst ‘slank’ profieldesign kan combineren met de hoogste comfort- en energievereisten.

Sapa building system raam avantis 95 passiefbouw

Wie op Batibouw op zoek gaat naar ramen- en deureninspiratie, kan best eens passeren bij Sapa Building System. Aluminium ramen hebben immers het grote voordeel van licht, maar tegelijk oersterk en bestand te zijn tegen vervorming. Dat maakt dan weer grote glaspartijen met hoogisolerende beglazing mogelijk, bij een smaller aanzicht en inbouwdiepte dan hout of PVC. Anders gezegd, hoe strenger de energienormen, hoe beter aluminium is geschikt voor de fans van een elegant en slank architecturaal design.


Sapa building system aluminium Topview

Sapa Building System, met vestigingen in Lichtervelde en Landen, is onderdeel van de grootste aluminiumproducent wereldwijd, de Zweedse Sapa Group. “En dus willen wij natuurlijk mee de toon zetten voor de bouwtrends en -evoluties van morgen”, zegt Product Manager Fréderic Vanackere. “Enerzijds door een zo breed mogelijk gamma aan te bieden, anderzijds door gericht te focussen op innovatie.”

Sterke nieuwkomer
Op Batibouw zet Sapa Building System zijn Avantis 95, het eerste aluminium passiefraam van Sapa, centraal in de kijker. “Een nieuwkomer in de markt, die voorgoed komaf maakt met opvatting dat je bij passiefbouw steeds voor zware raamprofielen moet kiezen. Aluminium ramen zijn voor passiefbouw een relatief nieuwe ontwikkeling, maar van een inhaalbeweging hebben we nu een voorsprong gemaakt”, klinkt het bij Sapa Building System.


Sapa building system raam avantis 95 passiefbouw

Dankzij zijn hoge performantie moet het Avantis 95 raam niet onderdoen voor de absolute top op het vlak van isolatie, lucht- en waterdichtheid en windweerstand. “Het is dus een elegante oplossing die toch grote en zware glasvlakken met driedubbele beglazing mogelijk maakt. Kortom, je kan ook passief bouwen én perfect inspelen op de moderne architectuurtrends.”

Verdere nieuwigheden in het gamma:

 • Het nieuwe design ‘Avantis 70 Ligna’, met een uiterst slanke aanzichtbreedte en een doeltreffende thermische isolatie, is een passend alternatief voor stalen ramen. Bij renovaties zijn de slanke Ligna-profielen nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke stalen ramen, waardoor het architectuurbeeld intact blijft. Het Avantis 70 pastorieraam is dan weer ideaal voor wie een retro-look wil creëren.

 • Sapa buildingsystem aluminium Ligna

 • Eenvoud en optimale lichtinval
  Liefhebbers van overvloedig daglicht kunnen zich laten inspireren door de geüpgratete Artline XL, het bijzonder ranke raamprofiel waarmee grote raampartijen met vrijwel onzichtbare aluminium profielen kunnen worden gerealiseerd. Ideaal voor de eigentijdse, strakke architectuurtrends. Opengaande raampartijen met glas van vloer tot plafond kunnen probleemloos bediend worden en zorgen voor een vloeiende overgang tussen binnen en buiten.

 • Sapa building system aluminium Artline

  Sapa building system aluminium Artline

 • Innovaties voor terrasdeuren
 • Voor draai- en draaikipramen:
  Avantis 70 is nu ook beschikbaar als vensterdeur met vlakke dorpel. Deze primeur op de stand kan zowel uitgevoerd worden als draai- of draaikip, biedt een hoge lucht-, water- en winddichtheid en is bovendien hoogthermisch isolerend. De overstap is kleiner dan 20 mm en voldoet dus aan de toegankelijkheidsnorm voor rolstoelgebruikers. Een verhoogde veiligheid wordt gegarandeerd door gebruik van inbraakvertragend beslag en glas.

  Voor schuifsystemen:
  Geen wind-, water- of tochtproblemen meer aan de terrasdeur met de Confort 160 1-rail lage dorpel! Deze schuifdeur kan tot op het niveau van het vloeroppervlak worden ingewerkt, waardoor een drempelloze toegang ontstaat.


  Over Sapa Building System
  Sapa Building System, met vestigingen in Lichtervelde en Landen, ontwikkelt en verdeelt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, vliesgevels en veranda’s en biedt technische oplossingen aan aan bouwbeslissers en constructeurs. Het bedrijf is één van de voornaamste spelers in zijn sector op de Belgische en Europese markt en behoort tot de Zweedse groep Sapa, ‘s werelds nummer 1 in de extrusie van aluminium profielen. In België stelt Sapa ongeveer 250 mensen te werk. Meer info op www.sapabuildingsystem.be.  Bron: Sapa Building System Datum: 19-01-2013

  Sociale media laatjebouwen

  Project in de kijker

  Max. 22°C

  Max. 25°C

  Cartoon & Bouwpret

  Onze partners