Santana Wood ; Parket –en fineerparketvloeren

Santana Wood ; Parket –en fineerparketvloeren

Sinds jaar en dag staat Santana synoniem voor vloeren en wanden in kurk. Natuurlijke producten met een duurzame grondslag, net als de nieuwe collectie Santana Wood van parket – en fineerparketvloeren. Met deze verrassende productuitbreiding in hout willen de nieuwe eigenaars hun ambitieuze plannen een boost geven.

Santana Wood - Parketvloeren en Fineerparketvloeren

De eerste referenties – 9 natuurlijk geoliede eiken parketvloeren en 6 fineervloeren met kurken onderlaag – werden voorgesteld op de interieurbeurs Sfeer te Gent.

Eind 2010 gaf Santana-oprichter Jean Claeys de fakkel door. De drie nieuwe eigenaars gaven hun ambitieuze plannen meteen vorm. En zo ligt er vanaf eind maart een nieuwe collectie in de winkels: Santana Wood, parketvloeren met een toplaag van 4 mm en fineerparketvloeren. Met de nieuwe houten vloerbekleding krijgt Santana, Belgisch marktleider in kurken vloeren en wanden, er een unieke productuitbreiding bij.


Santana Wood - Parketvloeren en Fineerparketvloeren

Afgevaardigd bestuurder Stefan Moriau: “Met de Santana Wood-collectie krijgt de consument nu de keuze uit verschillende duurzame natuurproducten. We gaan voor mooie designvloeren aan competitieve prijzen, passend bij elk interieur, van klassiek tot modern. Uiteraard kunnen we daarbij terugvallen op de unieke troeven van het merk: een eigen, ervaren plaatsingsdienst en een snelle, professionele service.”

Santana lanceerde de houten vloerbekleding in primeur op de interieurbeurs Sfeer. In een eerste fase telt de collectie 15 referenties: 9 eiken natuurgeoliede parketvloeren (samengesteld parket) en 6 fineervloeren (5 eiken vloeren, geborsteld en 1 notelaar, niet-geborsteld). Goed voor een waaier aan stijlen.


Santana Wood - Parketvloeren en Fineerparketvloeren

De eiken vloeren behoren tot de groep samengesteld parket, parket opgebouwd in verschillende lagen met aan de bovenzijde een toplaag in eik. Deze toplaag is maar liefst 4 mm dik, wat de planken extra duurzaam maakt vergeleken met andere standaardtoplagen van 2 mm. De lagen eronder worden in verschillende richtingen geperst, wat het uitzetten en krimpen van de vloer tot een minimum beperkt.
Richtprijzen: van 55 tot 75 euro/m2 (incl. btw), excl. plaatsing (30 euro/m2 excl. btw)

De fineervloeren van Santana Wood zijn uniek in België. Zo heeft deze vloerbekleding met natuurlijke toplaag ook een verlijmde kurken ondervloer van 2 mm dik. Het resultaat is een sterke, slijtvaste vloer – gevernist – die perfect het geluid dempt en de warmte lang vasthoudt. Een ideale vloerbekleding voor de bovenverdieping, speelkamer, slaapkamers of de kinderkamers.
Richtprijzen: 39,90 euro/m2 (incl. btw), excl. plaatsing (20 euro/m2 excl. btw)

Zowel voor de parket- als de fineervloeren werkt Santana met duurzaam, Europees FSC-hout. Dit keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is van een verantwoord beheerd bos.


Over Santana
Santana is vandaag uitgegroeid tot een unieke referentie in natuurlijke vloeren en wanden. Het assortiment omvat een uitgebreid aanbod in kurk, naast de nieuwe lijn Santana Wood met parket- en fineervloeren. Het merk heeft 12 winkelvestigingen in eigen beheer, aangestuurd vanuit de productievestiging in Mollem (Asse), en een eigen professionele plaatsingsdienst van maar liefst 40 mensen. Bij Santana werken 85 personeelsleden, aangevuld met een tiental onderaannemers.Bron: RCA Datum: 22-03-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners