Rookmeldercampagne voor Rookmelders

Rookmeldercampagne voor Rookmelders

  

25 burgemeesters, schepenen en brandweercommandanten tekenden het charter ‘Rookmeldergemeente’. Hiermee engageren zij zich om actief deel te nemen aan de rookmeldercampagne van de provincie Antwerpen.

Rookmeldercampagne voor plaatsen Rookmelders in de provincie Antwerpen

Gedeputeerde voor veiligheid, Bart De Nijn is verheugd met zoveel enthousiasme: “Rook is doodsoorzaak nummer 1 bij brand. We zijn dan ook blij dat de lokale besturen de noodzaak inzien van onze campagne en rookmelders zullen aanprijzen bij hun inwoners.”

25 gemeente- en stadsbesturen engageren zich om het komende jaar actief deel te nemen aan de rookmeldercampagne van de provincie Antwerpen. Om de brandveiligheid in de woningen van hun inwoners te verhogen, gaan zij ondermeer zelf rookmelders verkopen en plannen ze tal van acties.

Het gaat om Essen, Schilde, Wijnegem, Zoersel, Vosselaar, Lille, Vorselaar, Grobbendonk, Nijlen, Lier, Lint, Rumst, Willebroek, Bonheiden, Herenthout, Hulshout, Westerlo, Herselt, Laakdal, Olen, Geel, Meerhout, Balen, Dessel en Mol.

Hun burgemeesters, schepenen en/of brandweercommandanten ondertekenden hieromtrent een charter met de provincie. Nadien krijgen zij de kans om ook zelf de hinderlijke effecten van rook te ervaren met een bezoek aan de rookmobiel. De provincie bouwde de rookmobiel als een ervaringscontainer vol rook waaruit de bezoeker, binnen de 40 seconden, een babypop dient proberen te redden.

Gemeenten die alsnog willen instappen kunnen dat nog altijd. En wie wil bijbestellen, kan contact opnemen met het Veiligheidsinstituut.

Aantal verkochte rookmelders
Vorig jaar startte de provincie met een drie jaar durende campagne rond brandveiligheid en goede rookmelders. De teller van het aantal verkochte exemplaren stond voorlopig op 14.307. De gemeenten engageren zich nu om samen 8.975 rookmelders te verkopen. Dit brengt het totaal op een aantal van 23.282 verkochte rookmelders.
De top 3 van gemeenten die rookmelders verkopen zijn: Geel (800 rookmelders in 2011 en 925 rookmelders in 2012), Mol (1100 rookmelders in 2011) en Lier (600 rookmelders in 2011). De provincie verkoopt de optische rookmelder met 10 jaar garantie aan slechts 19,95 euro. De gemeenten kunnen echter zelf hun prijs vastleggen met maximum van 19.95 euro.


Rookmelders en de Rookmobiel

Rookmobiel schuimt ganse provincie af
Rookmeldergemeenten kunnen gratis de rookmobiel van het provinciebestuur inzetten. Ook bedrijven, de andere gemeentebesturen en brandweerkorpsen kunnen de rookmobiel betaald inhuren.
De komende maanden zal je de rookmobiel tegenkomen in Nijlen, Schilde, Deerlijk, Herentals, Campus Vesta, op dag van de brandweer in Ardooie, Antwerpen en Mechelen (rookmelderdagen).


Rookmelders en de Rookmobiel


Meer info op www.mijnrookmelder.beBron: Provant Datum: 25-09-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners