Reynaers Passiefbouw en lage Energiebouw

Reynaers Passiefbouw en lage Energiebouw

   

Reynaers Aluminium lanceert het CP155-HI schuifraam met Minergie label. Deze nieuwste telg in het Reynaers aanbod van aluminiumsystemen voor passief- en lage-energiebouw verwierf het prestigieuze en internationaal erkende Minergie label voor duurzame kwaliteit van energie efficiënte bouwmaterialen.

Reynaers Aluminium CP155 HI schuifraam

Maximale transparantie en isolatie in één oplossing
Omdat het CP 155-HI systeem met Minergie label uiterst geschikt is voor duurzame passief- en lage-energiebouw, is de nieuwste Reynaerstelg voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen om de beste U-waarden te behalen. Dit zowel op het vlak van thermische en geluidsisolatie, als wat afdichting in geval van slagregen of wind betreft. Het is de bedoeling dat koude, geluid en vocht maximaal worden geweerd om in de woning een ongeëvenaarde warmte en comfort te creëren. Het CP 155-HI schuifraam met Minergie label is geschikt voor glasdikten tot 52 mm.

Dit hefschuifdeursysteem met Minergie label staat bovendien garant voor een optimale lichtinval in de woning dankzij de slanke middensectie van slechts 115 mm. De uitvoering met schuivende vleugel aan de binnenzijde laat toe dat de onderdelen maximaal geopend kunnen worden waardoor men nog meer licht in de woning toelaat.


Reynaers Aluminium CP155 HI schuifraam

Eenvoudige plaatsing en maximale ontwerpmogelijkheden
De CP 155-HI met Minergie label is zo ontworpen dat het snel en moeiteloos kan worden geplaatst. De beglazing van het vaste element kan langs de buitenzijde worden aangebracht (monorail). Dit biedt zowel voor architecten als voor aluminium schrijnwerkers heel wat perspectieven.
Tot voor kort moest men zich bij verbouwingen met moeilijk toegankelijke ruimten noodgedwongen beperken in de afmetingen van de ramen . Met het CP 155-HI schuifraam met Minergie label behoort dit tot het verleden.
Met meer dan 400 mogelijke RAL kleuren in zowel matte als glanzende afwerking biedt Reynaers architecten en bouwheren talloze ontwerpmogelijkheden.

Optimaal comfort
“Net zoals het CS 104 aluminium raam- en deursysteem voor passief- en lage energiebouw, dat een wereldwijde primeur was, verenigt de CP 155-HI met Minergie label een super isolerende aluminium totaaloplossing met architectonische meerwaarde. Hiermee blijft Reynaers trouw aan zijn ambitie om met innovatieve duurzame oplossingen een toonaangevende speler te zijn in België en wereldwijd,” aldus Bert Geerinkx, algemeen directeur Reynaers Aluminium Belux.

Technische kenmerken
Samengevat biedt de CP 155-HI oplossing volgende combinatie van technische eigenschappen die het hefschuifsysteem uniek maken:

 • hoge thermische isolatie gecertificeerd met het Minergie - label
 • schuivende vleugel aan de binnenzijde, voor een maximale opening
 • uitstekende schuifeigenschappen
 • meer transparantie en lichtinval
 • vast glasgedeelte langs buiten geplaatst (monorail)
 • manuele of motor gestuurde bediening (motorsturing kan ook nadien worden aangebracht)
 • maximumgewicht van de vleugel: 400 kg
 • grote overspanningen mogelijk
 • slagregendichtheid klasse 9A (600 Pa)
 • slanke middensectie (115 mm)
 • oplossingen voor schuine drempels
 • architecturaal design
 • eenvoudig te plaatsen
 • 400 RAL kleuren mogelijk


Reynaers Aluminium CP155 HI schuifraam

Bezoek de Reynaers dealers : www.nieuweramen.beBron: Reynaers Aluminium Datum: 18-09-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 11°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners