Online rendement van zonnepanelen berekenen

Online rendement van zonnepanelen berekenen

    

Het wegvallen van een aantal federale subsidies zorgde ervoor dat heel wat consumenten met vragen bleven zitten over het plaatsen van fotovoltaïsche systemen. Schüco - dat zonne-energiesystemen voor ramen, deuren en gevels ontwikkelt - wil met de lancering van Green Now een einde maken aan de bestaande onduidelijkheid.

Schüco online configurator voor zonnepanelen installaties

‘Green Now’ is een intuïtieve online configurator die de kostprijs, besparingen én het rendement van zonnepanelen berekent en daarbij rekening houdt met de unieke situatie van elke consument: zonuren in de regio, dakvorm, afmetingen, oriëntatie, hellingshoek, dakvensters ....

Deze configurator tracht een antwoord te bieden op een aantal fundamentele vragen: welk rendement levert een investering in zonnepanelen binnen het vernieuwde en geregionaliseerde premielandschap op? In welke mate is de aankooprijs van een dergelijk systeem goedkoper geworden, en wat is daarvan de invloed op de rentabiliteit?


Schüco online configurator voor zonnepanelen installaties

‘Green Now’ laat toe om online op een eenvoudige en overzichtelijke wijze een eerste kostenindicatie voor een eigen fotovoltaïsche installatie te verkrijgen, maar ook om de geschatte opbrengst van het systeem te berekenen, binnen enkele minuten.

Hoe werkt dit precies? Eerst surft men naar de ‘Green Now’ website van Schüco: www.schueco.be/green. Daarna voegt men de postcode in. Afhankelijk van de locatie houdt de configurator automatisch rekening met de toepasselijke wetgeving, en met het gemiddeld aantal zonuren per jaar dat in deze regio wordt gemeten. Daarna voert men de vorm, de grootte, de oriëntatie en de hellingshoek van het dak in. Ten slotte kan het aantal panelen op het legplan aangepast worden, in het geval er dakvensters of schoorstenen zijn.

Met al deze gegevens wordt het geïnstalleerd vermogen van de zonnepanelen installatie berekend, net als een prognose van de jaarlijks geproduceerde stroom. Op deze basis kan de opbrengst worden berekend, die het gevolg is van de kostenbesparingen op de energiefactuur én van de groenestroomcertificaten. De berekening kan zowel bij constante stroomprijzen als bij jaarlijkse stroomprijsstijgingen van 5% worden gemaakt.

De ‘Green Now’ configurator is te gebruiken op: www.schueco.be/greenBron: Schüco Datum: 30-08-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners