Quick-Step Go en Silverfrost Technology

Quick-Step Go en Silverfrost Technology

Voor in kinderslaapkamers en speelkamers stijgt de vraag naar budgetvriendelijke vloeren met het uitzicht van fijn strokenparket. Daarom ontwikkelde Quick-Step® de reeks Go: laminaatvloeren die zich onderscheiden door smalle, evenwijdige lijnen waarvan het aantal is afgestemd op de structuur en het karakter van de houtsoort.

Quick Step Go en Silverfrost

Een tweede opvallende nieuwigheid van Quick-Step®, wereldwijd de trendsetter in laminaatvloeren, is Silverfrost, een technologie die een selectie bestaande houtdessins een prachtige glans verleent, alsof ze zijn bedekt met een minuscuul laagje aangevroren mist. Het resultaat? Twee gunstig geprijsde vloeren met een unieke esthetische meerwaarde.


Quick Step Go en Silverfrost

Go: 1, 4, 5 of 10 stroken per plank

Trendsetter Quick-Step® vervaardigt al geruime tijd strokenlaminaat, meer bepaald in de collectie Classic. De vloeren kennen een groot succes, vooral voor slaapkamers. Fijne strips verlenen een vloer immers een speels en trendy cachet. Gezien de stijgende vraag naar fijn strokenparket breidt Quick-Step® zijn aanbod nu uit met een nieuwe serie: Go.
Anders dan de Classic-reeks - waarin enkele decoren drie stroken vertonen - tellen de meeste laminaatpanelen uit de nieuwe Go-serie 4, 5 of 10 strips. Telkens is het aantal stroken op de vloerpanelen afgestemd op de structuur en het karakter van de specifieke houtsoort. Na een uitvoerige studie stelde de designafdeling van Quick-Step® vast dat Franse eik en esdoorn het elegantst lijken als de vloerpanelen respectievelijk 4 en 5 strips tellen. Een houtsoort als teak ziet er speelser uit met 5 stroken op één paneel, terwijl wengé veel rustiger overkomt als de plank 10 evenwijdige strips heeft en mat is afgewerkt.
Het resultaat? Een serie vloeren die bijzonder fris en natuurlijk oogt, ook in grote ruimtes.

Negen uitvoeringen:
De nieuwe serie Go is verkrijgbaar in negen uitvoeringen, waarvan het gros 4, 5 of 10 strips heeft, en 3 uitvoeringen met een éénstrookdessin:

Zes eikdessins:
Franse eik witvernist (4 strips) - QSG043
Franse eik natuurvernist (4 strips) - QSG044
Franse eik grijsvernist (4 strips) - QSG045
Eik natuurvernist LHD (éénstrookdessin) - QSG048
Eik hommage grijs geolied LHD (éénstrookdessin) - QSG049
Eik hommage donker geolied LHD (éénstrookdessin) - QSG050

Eik hommage grijs geolied (QSG049) en eik hommage donker geolied (QSG050) halen hun inspiratie uit de knoestige, intensief belopen vloer van een bruin café.

Esdoorn
Lichte esdoorn (5 strips) afgewerkt met een matte structuurlak - QSG046

Teak
Geborstelde teak (5 strips) afgewerkt met een matte structuurlak - QSG042

Wengé
Wengé (10 strips) met een heel matte afwerking - QSG047

Van nature is wengé een donkere, bijna zwarte houtsoort met een expressief, glanzend uitzicht. Een wengépaneel indelen in 10 kleine strookjes en het glanzend aflakken, zou de vloer veel te opzichtig maken. Een uiterst matte afwerking maakt hem veel rustiger voor het oog.


Quick Step Go en Silverfrost

Silverfrost Technology: een fascinerend spel van mat en glanzend

Naast Go verrast Quick-Step® met een tweede nieuwigheid : de Silverfrost Technology. Dankzij deze revolutionaire productiemethode - waarbij een deel van de houtporiën glanzend wordt gemaakt - krijgt een uitgelezen selectie van nieuwe Quick-Step®-laminaatvloeren een bijkomende, heel aparte uitstraling. Wanneer het licht op deze vloeren valt, vertonen ze de schitterende charme van aangevroren mist. Door de unieke afwisseling van matte en blinkende poriën wordt bovendien de tekening op de planken extra geaccentueerd.

De nieuwe Silverfrost-technologie wordt toegepast op een aantal vloeren uit de reeksen Elite en Classic.

Elite
Elite is een serie eiken laminaatvloeren waarvan de ranke voegen zorgen voor een verfijnde overgang tussen de vloerpanelen. In de Elite-serie kregen 4 vloeren de Silverfrost Technology:

Oude eik lichtgrijs - UE1406
Oude eik natuur - UE1387
Oude eik grijs - UE1388
Oude eik donker - UE1389

De oude eik lichtgrijs en de oude eik natuur zijn twee lichte eiken vloeren die bij uitstek geschikt zijn voor rustieke interieurs.
De oude eik grijs en de oude eik donker passen zowel in een klassiek interieur als in een modern interieur waarin met contrasten wordt gewerkt.


Quick Step Go en Silverfrost

Classic
Classic was de eerste collectie laminaatvloeren van Quick-Step®. Het telt zowel decoren met één strook als planken met twee of drie stroken. Jaarlijks wordt deze basiscollectie aangevuld met nieuwe kleuren en houtsoorten. Zo biedt Quick-Step® ook binnen deze budgetvriendelijke 7 mm-collectie telkens weer een reeks trendy vloeren met een hedendaags en uniek karakter. In 2010 werd op 4 decoren uit de Classic-serie de Silverfrost Technology toegepast:

Oude eik lichtgrijs LHD - QSM040
Oude eik natuur - QSM037
Oude eik grijs - QSM038
Oude eik donker - QSM039


Quick Step Go en Silverfrost

Quick-Step®-kwaliteitseisen
Zowel voor de reeks Elite als voor de Classic gelden de befaamde Quick-Step®-kwaliteitseisen: Scratch Guard, een technologie die Quick-Step laminaatvloeren tot 10 keer krasbestendiger maakt dan laminaatvloeren zonder Scratch Guard behandeling. Snel en gemakkelijk overal te plaatsen dankzij het Uniclic-installatiesysteem. Bij huishoudelijk gebruik heeft de Elite-serie een garantie van 25 jaar. Bij huishoudelijk gebruik heeft de Classic-serie een garantie van 20 jaar. Voor beide series bestaan tal van bijpassende accessoires, zoals plinten, profielen, rozetten, etc.

Bron: Quick-Step Datum: 21-11-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 24°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners