Prekader Deceuninck tegen warmteverlies

Prekader Deceuninck tegen warmteverlies

     

Ondanks de aanwezigheid van voldoende isolatie gaat nog in heel wat woningen tot 25% van de warmte verloren via allerlei spleten en kieren. Dat kost gebouwen punten op de EPB-schaal en haalt de energiefactuur van hun bewoners onnodig naar boven.

Prekader voor Ramen en Deuren van Deceuninck

Om ervoor te zorgen dat er rond raam- en deuraansluitingen geen warme lucht naar buiten of koude lucht naar binnen kan, ontwikkelde Deceuninck een gloednieuw prekader. Dit afwerkingsprofiel helpt, tot in de kleinste kiertjes en vrij van koudebruggen, een luchtdichte aansluiting tussen muur en kaderwerk te realiseren. Warmtelekken rondom ramen en deuren worden zo een halt toegeroepen.

Luchtdicht (ver)bouwen
Steeds meer Belgen zijn zich bewust van het belang van goede isolatie. Om het E-peil van de woning – en de energiefactuur - naar beneden te halen en het wooncomfort te verhogen, wordt dan ook almaar vaker gekozen voor degelijke dak- en gevelisolatie, voor hoogrendementsglas en voor superisolerende raamprofielen. Toch verliezen nog heel wat gebouwen tot 25% van hun warmte via allerlei spleten en kieren.

Niet verwonderlijk dus dat de EPB-wetgeving steeds strengere eisen stelt aan bouwknopen zoals raamaansluitingen: het is precies op die plekken dat de isolatie vaak onderbroken wordt, dat er lineaire koudebruggen onstaan en luchtlekken voor warmte- en energieverliezen zorgen.

Door luchtdicht te bouwen of te verbouwen, kan je deze verliezen een halt toeroepen en het E-peil makkelijk met 10 tot 12 punten doen zakken. Dat is - nu de EPB-wetgeving E70 als norm oplegt – zeer zeker belangrijk in nieuwbouw, maar ook in renovatie. Het mijden van warmtelekken en koudebruggen resulteert immers altijd in een dalend energieverbruik en bijgevolg ook een lagere energiefactuur. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.


Prekader voor Ramen en Deuren van Deceuninck

Perfecte aansluiting
Om efficiënt en maximaal rondom het raam te isoleren, vrij van koudebruggen, ontwierp Deceuninck een prekader.
Dat is een profiel, opgebouwd uit isolerend pvc-schuim waarbij enkele delen van een extra laag voorzien zijn voor functionele doeleinden, dat eenvoudigweg op de rug van het raamkader kan worden geklikt en een perfect luchtddichte plaatsing van raamaansluitingen garandeert.

Naast optimale isolatie, staat het prekader ook garant voor een eenvoudige en snelle plaatsing. Pre- en raamkader zijn eenvoudig te assembleren omdat er al een dichting tussen prekader en raamkader is voorzien. Traditionele raamankers zijn dus overbodig. Ook is het prekader van Deceuninck, beschikbaar met een standaardlengte van 6 meter, dankzij haar licht gewicht en lage densiteit, eenvoudig te be- en verwerken. Specifiek gereedschap is met andere woorden niet nodig.

Het prekader is geschikt voor isolatiediktes tot 160 mm en voor de meest uiteenlopende bouwmethodes (traditioneel, houtskelet en overige). Het is schimmelvrij, vochtbestendig en 100% recycleerbaar.Bron: Deceuninck Datum: 24-11-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners