Platte daken en Sterling OSB

Platte daken en Sterling OSB

   

Platte daken en plat hellende daken zijn momenteel bijzonder populair bij architecten en gebruikers. Houtbouw kan bij dergelijke toepassingen een vooraanstaande rol spelen. OSB-producent Norbord brengt een nieuwe brochure uit en benadrukt daarmee het potentieel van SterlingOSB en SterlingOSB-Zero voor gebruik bij de constructie van platte daken.

Plat dak met Norbord Sterling OSB Zero platen

Voordelen op een rij
Houten platte daken worden veelvuldig toegepast als afdekking boven op compacte, goed geïsoleerde gebouwschillen bij nieuwbouwprojecten, bij de bouw van extra verdiepingen en uitbreidingen van bestaande gebouwen of als geprefabriceerde dakelementen voor (grote) hallen. De nieuwe Norbord-brochure toont dat de juiste combinatie van een houten dragende constructie en SterlingOSB daarbij talrijke voordelen oplevert.

“Dergelijke constructies zijn licht en toch stevig, goed geïsoleerd én duurzaam dankzij het gebruik van bouwmaterialen die zuinig omspringen met natuurlijke rijkdommen,” aldus Gert Hamerlinck, sales manager bij Norbord Genk. “De hoge kwaliteit is gegarandeerd. Bovendien betekent het werken met geprefabriceerde elementen dat de bouwtijd wordt ingekort.”


Plat dak met Norbord Sterling OSB Zero platen

“Realisatie foto Oscar V – Architect Bart Coenen”

Leidraad voor bouwers
De brochure is een uitgave geworden met een hoog informatiegehalte. Naast troeven en gebruiksmogelijkheden, vindt de lezer er concrete en doelgerichte instructies voor de uitvoering van platte daken met SterlingOSB®. Of het nu gaat om verluchte platte daken, om niet-verluchte warm-, omkeer- of compactdaken, of om hallendaken, de richtlijnen worden telkens onderbouwd door heldere tekeningen.
De functie van SterlingOSB® als dampscherm tegen bouwvocht en schimmelvorming komt aan bod, net als de afdichtingsmaatregelen die nodig zijn tijdens de constructie. Het is maar een greep uit wat deze Norbord-brochure ‘Platte daken’ te bieden heeft.

Vraag de brochure vandaag nog aan! Stuur een e-mail naar genk.brochures@norbord.net.

Over Norbord
De Norbord Groep, met hoofdkantoor in het Canadese Toronto en genoteerd op de Toronto Stock Exchange, is één van de grootste producenten van OSB in de wereld. Norbord telt in totaal 2000 medewerkers, waarvan 900 actief zijn in Europa. De Europese hoofdzetel is gevestigd in Cowie, Schotland. Het bedrijf heeft 15 productie-eenheden.


Meer informatie op www.norbord.euBron: Nordbord Datum: 23-11-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners