Nieuwe generatie regendouches

Nieuwe generatie regendouches

  

Met Performing Shower presenteert Dornbracht een nieuwe generatie regendouches. Alle noviteiten op het gebied van douchen willen ze hiermee samenvatten onder de naam Performing Shower. Het nieuwe programma van Dornbracht wil zich onderscheiden in douchetechniek en door de uiteenlopende manieren waarop het water uit de waterpunten stroomt.

Dornbracht Performing shower Regendouches

Dornbracht biedt vier verschillende regendouches aan. De ronde regendouches zijn naar keuze met een diameter van 220 mm of 300 mm verkrijgbaar. Eveneens nieuw in het productprogramma is de hoekige variant in de afmeting 300 x 240 mm. Het water stroomt bij de regendouches zonder druk, dus alleen door middel van de zwaartekracht, naar beneden. Om het gevoel van een regenbui zo goed mogelijk na te bootsen, maakt Dornbracht gebruik van straalmatten die het water gelijkmatig verdelen. Doorstroombegrenzers beperken de doorstroomhoeveelheid bij het hoekige en ronde 300 mm model tot 14 liter per minuut en bij de ronde 220 mm regendouche tot 12 liter per minuut.


Dornbracht Performing shower Regendouches

Natuurlijk is ook het design hierop afgestemd: ronde rozetten en douchearmen vullen de ronde modellen aan en voor de hoekige modellen zijn er bijpassende hoekige rozetten en douchearmen.


Dornbracht Performing shower Regendouches

Het minimalistische design wordt bepaald door de subtiele, precieze rondingen. De montage werd door de toepassing van een kogelgewricht vereenvoudigd, waarmee men ook de douchekop kan uitlijnen. Alle modellen zijn voorzien van het beproefde antikalksysteem. De ronde regendouches met een diameter van 220 mm en 300 mm zijn al in chroom leverbaar.

Drievoudig verstelbare handdouches
Als aanvulling op de regendouches zijn er de nieuwe generatie handdouches met drievoudig verstelbare straal (royale normale straal, zachte softstraal en pulserende massagestraal).


Dornbracht Performing shower Handdouches

De nieuwe Balance Modules JustRain, WaterSheet en WaterBar
Sinds enige tijd biedt Dornbracht ook een JustRain voor wandmontage aan. Bij de nieuwe WaterSheet is de sprong vergroot van 120 mm naar 150 mm.
Tegelijkertijd is er een kunststof inzetstuk geïntegreerd wat een optimale doorstroming mogelijk maakt en het “terugtrekken” van het water aan het waterpunt beperkt. Ook kalkaanslag kan nu nog beter verwijderd worden. Geheel nieuw is de extra brede zijdouche WaterBar (240 x 60mm) die met name voor de onder- en bovenrug is bedoeld. WaterSheet en WaterBar zijn leverbaar in de uitvoeringen chroom en platina mat.


Dornbracht Performing shower Regendouches

Bron: Dornbracht Datum: 11-12-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners